Woonwinkels in Alkmaar: deze 5 moet je gezien hebben!
Interieur Wonen Wooninspiratie Woonwinkels Woonwinkel overzicht

Woonwinkels in Alkmaar: deze 5 moet je gezien hebben!

Op zoek naar de leukste woonwinkels in Alkmaar? Volg ons in onze reis naar de 5 origineelste winkels in deze mooie en historische stad!

Alkmaar staat bekend om haar grachten, verborgen hofjes en historische panden. Daarnaast organiseert Alkmaar jaarlijks haar wereldberoemde kaasmarkt die van april tot september plaatsvindt. Ook zijn er veel grote en kleine woonwinkels te vinden, met ieder speciale producten! Reden genoeg dus om een dagje Alkmaar in te plannen!

Living Roots: 4-in-1!

Living Roots is een woonwinkel, giftstore, biologische bakker en lunchroom in één. Wat wil je nog meer? De winkel is in 2011 gestart in Egmond aan Zee en sinds februari 2017 geopend in Alkmaar aan de Mient 13.

Deze woonwinkel in Alkmaar heeft een gevarieerd aanbod. Het brede assortiment bestaat uit meubels, woondecoratie, verlichting, wanddecoratie en keukenartikelen. Maar ook voor kantoorartikelen en geurproducten kun je terecht bij Living Roots.

Ze hebben ook originele cadeautjes. Van sneeuwbollen, tot schilderijtjes en originele woonaccessoires, er is van alles te vinden op de gift afdeling.

Honger tijdens het winkelen? Geen probleem! Eet ter plekke een lekker huisgemaakt broodje als ontbijt of lunch. In de zomer kun je zelfs in het zonnetje aan de gracht genieten van een heerlijk kopje koffie met een stukje gebak!

Ojdå: de combinatie tussen vintage, design en kunst

Ojdå is een woonwinkel in Alkmaar aan de Breedstraat 44, waar de combinatie tussen vintage, new design en kunst centraal staat. Zo zijn er bijvoorbeeld handgemaakte accessoires zoals kussens en dekentjes te koop.

De winkel is opgericht door een moeder en haar 2 dochters, die beide erg creatief zijn. De eigenaresses zijn erg geïnspireerd door Zweden en het Zweedse design. De naam van de winkel, Ojdå, komt uit Zweden. “Ojdå” betekent dan ook “oeps”. Hier is voor gekozen omdat men vaak spullen zonder voorbedachte rade meeneemt uit deze winkel.

Het aanbod van de winkel is erg gevarieerd. Van vintage kinderstoeltjes en laden kastjes tot aan blauwdrukken en posters. De winkel verkoopt zelfs sieraden, zoals tientallen vintage broches. Ook is het eigen werk van de onderneemsters te vinden, zoals schilderijen die gemaakt zijn door één van de dochters.

Apart Living: de duurzame woonwinkel in Alkmaar!

Apart Living is een woonwinkel in Alkmaar vol met bijzondere items voor in huis. De winkel is te vinden aan de Fnidsen 105. Zodra je binnenloopt word je direct betoverd door alle bijzondere spullen die in deze winkel te vinden zijn. In deze winkel kan iedereen zijn interieur wel aanvullen!

Het aanbod van deze woonwinkel is erg gevarieerd. Er worden veel verschillende producten, merken, stijlen en kleuren met elkaar gecombineerd. Zo kun je hier terecht voor de leukste leukste retro banken, industriële lampen, wanddecoraties en woonaccessoires.

Naast interieur kun je hier ook terecht voor de leukste tassen van Hi-di-hi & Noi Noi. Bij Apart Living kun je dus ook inspiratie opdoen voor een origineel cadeautje!

Naast het bijzondere aanbod is deze woonwinkel is ook nog eens erg duurzaam. Zo is Apart Living aangesloten bij de stichting EerlijkWinkelen. Deze stichting helpt consumenten bij het vinden van duurzame, tweedehands en fairtrade winkels.

Leuke woonwinkel in Alkmaar: Apart Living

Coos de Wit Wonen: alles voor een Scandinavisch design

Coos de Wit is een familiebedrijf, dat is opgericht in 1992. Deze woonwinkel in Alkmaar is gespecialiseerd in de moderne Scandinavische vormgeving. Deze woonwinkel is te vinden aan de Schoutenstraat 15-17-19.

In deze woonwinkel kun je terecht voor Scandinavische meubelen, gordijnen, tapijten, woonaccessoires en kleding. Centraal staan de pure en eerlijke materialen. Daarnaast gaan comfort en gebruik gepaard met design. Voor mooie, eerlijke en gebruiksvriendelijke meubelen moet je dus zeker eens een kijkje gaan nemen in deze woonwinkel.

Voor de inrichting van een woning kun je bij Coos terecht voor adviezen, ontwerpen en voor de daadwerkelijke uitvoering. De winkel werkt daarvoor samen met verschillende stoffeerders, parketteurs, vakkundige meubelstoffeerders en timmerwerkplaatsen.

Twin Arts Lifestyle: voor een unieke en sfeervolle uitstraling

Gevestigd in een monumentaal pand in Alkmaar zit de stoere en sfeervolle lifestyle winkel Twin Arts. Zodra je deze winkel aan de Fnidsen 89 binnen komt gelopen, proef je gelijk de gezelligheid van deze winkel. Een ruim assortiment met voor ieder wat wils.

Deze woonwinkel in Alkmaar maakt gebruik van verschillende stijlen, merken en materialen en creëert hierdoor een unieke woonsfeer. Je kunt hier terecht voor meubels, woonaccessoires, badkamer- en keukenaccessoires en verlichting. Naast interieur verkoopt Twin Arts ook kleding, tassen en accessoires om jouw persoonlijke look helemaal af te maken! De winkel is dus ook super leuk wanneer je op zoek bent naar een uniek cadeau!

De winkel straalt een en al gezelligheid uit en is alleen daarom al de moeite om hier eens binnen te stappen! Kom vooral eens langs in de wintermaanden. Dan zal je betoverd worden door de gezellige en sfeervolle kerstversiering in de winkel!

Woonwinkel Alkmaar Woonwinkel Alkmaar

Ben je op zoek naar meer woonwinkels?

Op zoek naar woonwinkels in andere steden? Bekijk dan eens onze artikelen over de leukste woonwinkels in Amsterdam, Breda, Maastricht, Zwolle, Leeuwarden, Eindhoven, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht, Den Haag en Den Bosch.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten