Woonideeën: een frisse look van de woonkamer
Interieur Woonkamer inspiratie Woonideeën

Woonideeën: een frisse look van de woonkamer

Ben jij toe aan een frisse, nieuwe look van de woonkamer? Geen probleem met de tips van Woonblog! Wij geven je een aantal inspirerende voorbeelden met woonkamer inspiratie waardoor je woonkamer er binnen no time frisser uitziet en klaar is voor de lente!

Planten

Een van de woonideeën is om planten in huis te halen. Door het groen krijg je een frisse, natuurlijke sfeer in je woonkamer. Zo maakt een klein bloemetje of een plantje al een groot verschil.

Planten geven je woonkamer niet alleen een frissere uitstraling. De lucht wordt wordt ook echt frisser. Sommige planten zuiveren namelijk de lucht. Daarnaast zorgen planten voor meer luchtvochtigheid. Dit brengt ook nog eens gezondheidsvoordelen met zich mee.

Opruimen

Sommige mensen zijn van zichzelf erg netjes en ruimen standaard alles op. Bij anderen wordt het interieur steeds drukker, doordat er dingen blijven liggen. Bijvoorbeeld tijdschriften, nagellakjes en allerlei andere gebruiksvoorwerpen.

Wanneer je al deze kleine voorwerpen in één keer opruimt, ziet de woonkamer er meteen een stuk frisser uit.

Schuiven maar!

Staan je meubelen al heel lang in dezelfde positie? Denk er dan aan om het eens helemaal te veranderen. Verschuif je meubelen in verschillende posities en bekijk wat het beste staat.

Geen ruimte voor een andere indeling van je meubelen? Schuif dan je meubels en vooral de banken een stukje van de muur. Hierdoor zal je woonkamer er een stuk ruimtelijker uitzien.

Nieuwe accessoires

Door nieuwe accessoires kan de woonkamer er opeens als nieuw uitzien. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe lamp, nieuwe kussentjes voor op de bank of de toevoeging van een leuke poef. Zo zijn velvet en grof gebreide materialen dit jaar erg hip. Denk daarnaast aan nieuwe fotolijstjes, een klok of mooie spiegel voor aan de muur.

Woonideeën

Woonideeën met neutrale kleuren

Als laatst kunnen kleuren veel beteken voor een frisse look van de woonkamer. Deze winter hebben we veel donkere en diepe kleuren gezien. Hoewel donkere kleuren veel sfeer geven, zorgt het ook snel voor een warme en minder frisse uitstraling (alhoewel dit niet per sé zo is). Een woonkamer met veel zwart en witte accenten kan er ook fris uitzien. Bijvoorbeeld als er veel licht binnenkomt door de ramen.

Neutrale, beige-achtige kleuren zien we de laatste tijd steeds vaker voorkomen. Deze tinten geven je interieur een lichte en frisse uitstraling. Denk ook aan dé Flexa kleur van 2018: Heart Wood. Deze licht roze kleur zorgt ook voor een speelse en frisse uitstraling in het interieur.

Woonideeën

Woonideeën

Welke van deze woonideeën ga jij gebruiken om je interieur op te frissen?

Meer woonideeën en inspiratie opdoen?

Benieuwd naar meer woonideeën? Kijk eens bij Karwei voor meer woonkamer inspiratie. Lees dan ook 3X Bloemenprints om je interieur op te fleuren en Haal de lente in huis.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten