3X Bloemenprints om je interieur op te fleuren
Interieur Woontrends Wooninspiratie Woonideeën

3X Bloemenprints om je interieur op te fleuren

Bloemenprints zijn het afgelopen jaar een comeback aan het maken. Naast de moderne looks zoals het Scandinavische en industriële interieur, zien we het laatste jaar juist ook weer meer vintage en klassieke elementen in het interieur. Denk aan Victoriaanse of art-deco elementen. Maar ook een mix en match van deze stijlen in een eclectisch interieur. Ideaal voor degenen die niet zo’n fan zijn van het strakke design!

Bloemenprints in schilderijen en kunstwerken

Het mooie aan bloemenprints is dat je ze in iedere interieurstijl op een leuke manier kunt verwerken. In een modern interieur met een gekleurde muur zoals mintgroen wordt het groene mooi benadrukt in een bloemenprint schilderij. Vooral als het schilderij ook details in die kleur groen bevat.

Wanneer een interieur uit veel witte meubels en muren bestaat, of één andere kleur, fleurt een bloemenschilderij de kamer op door er meer kleur in te brengen. Meer kleur straalt ook meer warmte uit en beïnvloedt zo de sfeer in een ruimte. Een witte ruimte oogt zo net wat minder strak.

Tegels aan de muur zijn tegenwoordig ook erg populair. Van metrotegels tot mermaid tegels. Wanneer je een erg scandinavisch, simpel interieur hebt geeft een kunstwerk van bloemenprint tegels aan je muur bijvoorbeeld net dat beetje extra.

woonkamer behang

Bloemenprint behang

Wil je de bloemenprint trend groots aanpakken? Dit kan met een mooi bloemenprint behang. Denk hierbij wel aan dat een bloemenprint erg sfeerbepalend is voor de ruimte en dat het behang dus goed past bij de rest van je interieur.

Een bloemenprint behang zie je steeds meer, zowel in slaapkamers als woonkamers en zelfs keukens! Bijvoorbeeld een donkere bloemenprint behang in een verder helemaal witte keuken. Of een kleurig bloemenprint behang in de woonkamer.

Ook in de slaapkamer wordt de bloemenprint steeds populairder. Een donkere bloemenprint met grote bloemen is bijvoorbeeld erg mooi in een donkere slaapkamer voor een sfeervolle en warme uitstraling.

Een tip om het niet té druk te maken is door maar één muur in de kamer te voorzien van een bloemenprint. Of zelf een gedeelte van een muur, zodat het behang meer lijkt op een erg groot schilderij. Een tweede tip is dat een print met kleine bloemen een meer drukke indruk geeft dan een behang met een paar grote bloemen.

bloemenprints bloemenprints

Bloemenprint accessoires

Heb je een industrieel interieur? Dan is een bloemenprint met donkere achtergrond misschien wat voor jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes voor op de bank. Hou je meer van een landelijk interieur? Een mooi dekbedovertrek met bloemenprint of een vloerkleed met een bloemenprint zijn perfect voor een sfeervolle, rustieke look.

Wil je juist gaan voor een klassieke, victoriaanse interieur? Dan zijn stoelen met een vintage bloemenprint erg passend. Helemaal gecombineerd met fluweel en krullende stoel- en tafelpoten.

Een laatste tip: bloemenprints matchen ook leuk met echte bloemen en vazen! Gaan wij de bloemenprints terugzien in jouw interieur?

Meer inspirerende interieurtrends?

Op zoek naar meer populaire trends van nu? Lees dan ook: Ga voor chic: 5 tips voor een glamour interieur en Woontrend: bohemian urban jungle!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten