Woontrend: verliefd op velvet en velours

Zijn jullie ook verliefd op de woontrend velvet en velours? Met deze rijke stoffen breng je warmte en sfeer in je interieur. Deze woontrend is inmiddels niet meer weg te denken uit de woonwinkels! Fluweel en velours hebben hun stoffige (pun intended) imago afgeschud. Op zoek naar inspiratie voor een mooie velours fauteuil? Lees verder om deze woontrend te ontdekken!

Velvet en velours combineren

Je denkt misschien al snel aan een theater, kasteel of boudoir bij velvet en velours. We laten je zien dat deze stoffen op veel meer manieren dan alleen als theatergordijn gebruikt kunnen worden. De populariteit van een eclectisch interieur met retro items is aan het groeien en velvet en velours passen hier perfect bij! Gebruik bijvoorbeeld een bank of fauteuil met velours als de eyecatcher van je woonkamer. Ga voor een lekker opvallen kleurtje om zo de aandacht te trekken. Ook in de slaapkamer past een mooie velours fauteuil perfect. Ga voor een mooie donkere zwoele kleur om een romantische touch aan je slaapkamer te geven.

Lees hier meer over een eclectisch interieur!

Velours eetkamerstoelen

Geef een 'touch of velours' aan je eetkamer met velours eetkamerstoelen! De Ridge Rib chairs van Zuiver zijn bijvoorbeeld prachtig! Of wat dacht je van gave velours kuipstoeltjes?

velvet eetkamerstoelen

Velours fauteuil

Met een velours fauteuil geef je zó een retro touch aan je interieur! Ze komen in allerlei soorten en maten. Van oorfauteuils tot fauteuils zonder zijleuningen. Met kleine ronde pootjes of juist meer klassiek. Welke stijl is jouw favoriet?

velvet stoel

Velours bankstel

Wil je er helemaal voor gaan? Ga dan voor een velours bankstel! Mooi donkergroen, petrol of okergeel? Of misschien zelfs wel roze! Ga je voor knopen op de rugleuning (gecapitonneerd) of juist voor glad en strak?

velvet en velours

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten