Woonideeën: haal de lente in huis
Woontrends Seizoenen Woonideeën

Woonideeën: haal de lente in huis

In dit artikel geven wij je woonideeën waarmee je de lente in huis haalt. Dat het buiten nog winter is houdt jou toch niet tegen? Weg met de donkere kleuren en dikke dekens. Op naar meer planten, frisse kleuren en licht. Hoe doe je dat? Simpel! Begin met een flinke voorjaarsschoonmaak. Als je huis helemaal spotless is kun je een bord maken op Pinterest of gewoon een oldschool moodboard om je woonideeën te verzamelen. Daarin kun je alles wat je aanspreekt in de trends voor deze lente kwijt. Kiezen kan altijd nog.

Lente interieur Woonideeën lente

Voorjaarsschoonmaak

Haal om te beginnen alle accessoires die je nu hebt staan weg. Die kun je schoonmaken en opbergen. Dat is een mooi begin om alle grote zaken aan te pakken. Lap je ramen, reinig je bank, stof alles en dweil de vloer. Zo begin je met een schoon interieur als basis. Gebruik dat als fundament voor je moodboard. Krijg je al zin om onze woonideeën toe te passen in jouw huis?

Groen geeft een lente gevoel

Door meer planten in huis te halen fleur je het interieur op. Het is nog gezond ook! Heb je al veel planten in huis? Dan is het een idee ze van andere potten of vazen te voorzien. Licht en luchtig glas of met een kleurtje voor een vrolijk effect. Benieuwd welke kamerplanten het beste in jouw interieur passen? Lees ons artikel vol tips voor de leukste kamerplanten!

 Pastelkleuren interieur Kamerplanten

De lente is de tijd voor frisse kleuren

Kleur in je interieur brengen hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Vervang bijvoorbeeld kussens voor varianten in een leuke pasteltint. Een print doet het ook altijd goed, bijvoorbeeld op een dunne plaid als gezellig accent. Een plateau kaarsen in vrolijke kleuren, een mooie bos bloemen of bloesemtak kan je inrichting al een boost geven. Voor wie durft is een muur voorzien van een frisse kleur een optie. Kleuren en trends op het gebied van woonaccessoires variëren regelmatig. Voor welke accenten ga jij deze lente? Pasteltinten, lichte aardetinten of een knalkleur? Kies je voor grove of juist transparante materialen. Alles kan en mag.

Lente trend: personaliseer je huis

Eén van de trends waar wij heel blij van worden is het personaliseren van je huis. Kunst is een manier om je inrichting een persoonlijke touch te geven. Een eigen werk van je kind, een tafereel dat je een zonnig gevoel geeft of personalised storytelling art. Bij de laatste optie lever je een foto en teksten die bij jou passen aan. Op basis hiervan wordt een doek gemaakt. De kleuren bepaal jij uiteraard zelf. Helemaal personal dus!

Denk ook aan een leuke collage van je vakantiefoto’s. Instant lentegevoel! Tegenwoordig is er een legio aan mogelijkheden om je mooiste foto’s op verschillende materialen te laten drukken. Er is er vast één bij die bij jouw woonstijl past. Foto’s geven een intieme sfeer aan je interieur. Souvenirs van reizen die je hebt gemaakt hebben dat effect ook. Door het vertellen van de bijbehorende verhalen beleef je je reizen steeds opnieuw. Ondertussen leren jouw gasten je beter kennen. Als dat geen win-win situatie is!

Pastel interieur Woonideeën lente

Woonideeën voor de lente

Ga lekker aan de slag en haal met onze woonideeën de lente alvast in huis! Wij zijn erg benieuwd naar jouw manier om de zon in huis te halen op woongebied. Plaats jouw idee in de comments. Iedereen verdient toch een lekker lentegevoel? Op zoek naar meer woonideeën? Onze pagina staat er vol mee dus kijk verder en laat je inspireren.

Dit artikel is geschreven door onze gastblogger Wendy. Je vindt de bronnen van de afbeeldingen op ons Pinterest bord!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten