Woonideeën: 5x de zomertrends van 2019
Interieur Wonen Woontrends Woonideeën

Woonideeën: 5x de zomertrends van 2019

Wij zijn op zoek gegaan naar de leukste woonideeën en zomertrends van 2019. Zodra de eerste zonnestralen naar binnen vallen weet je dat het tijd is om jouw huis klaar te maken voor de zomer. Zowel de tuin als het interieur mogen wat aangepast worden voor de warme dagen. Haal alle donkere, grote objecten weg en maak jouw woning klaar voor een echte zomerse-look! Lees snel verder en doe de leukste woonideeën en zomertrends op van 2019.

Woonideeën: lichte kleuren

Wij zijn op zoek gegaan naar zomerse woonideeën, en de bekendste trend die we daarbij tegenkwamen zijn lichte kleuren. Maak de basis van jouw woning licht. Denk hierbij aan de muren en vloeren.

Ga voor lichte kleuren die mooi bij elkaar passen. De zomertrends voor 2019 op het gebied van kleur zijn echt helemaal geweldig! Wij hebben deze kleuren voor jou op een rijtje gezet:

    • Botergeel

    • Poederblauw

    • Oat/haver

Deze kleuren zijn mooi met elkaar te combineren. Je kunt ervoor kiezen om de basis van jouw interieur wit te maken en deze kleuren er subtiel bij te verweken, zodat je toch een zomerse look krijgt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Decoverf.nl (@decoverf.nl) op 25 Jun 2018 om 3:23 (PDT)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Textiel-print (@textielprint.nl) op 18 Jan 2019 om 6:34 (PST)

Combineer de lichte kleuren met felle accenten

De basis van jouw interieur is duidelijk. De combinatie van de lichte kleuren zorgt voor veel rust. Maar… het is zomer! En de zomer staat in de woonwereld bekend als een kleurrijke periode. En dat is dus precies wat we laten terugkomen in jouw interieur: veel kleur!

We hebben 2 kleuren trends gespot waar wij helemaal weg van zijn: Yo Yellow en Poppin’ Blue. De felle kleur geel in combinatie met botergele en haver kleurige muren is een echte match! Daarnaast zien we de zachte kleur poederblauw goed samengaan met Poppin’ blue. En het mooiste van alles is dat al deze kleuren fantastisch bij elkaar passen! Hoe gaaf is dat?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leticia Blanco (@vintageandchic) op 25 Feb 2019 om 3:45 (PST)

Woonideeën: zet veel bloemen in huis!

In jouw speurtocht naar de leukste woonideeën ben je vast al veel planten voor in huis tegengekomen. Dit is namelijk een echte woontrend van 2019. Maar naast al deze kamerplanten zijn de “ouderwetse” bloemen ook nog steeds super gaaf. Een grote bos met kleurrijke bloemen op de eetkamertafel doet iedereen altijd goed bij thuiskomst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NOVi Interieur | Inspiratie (@novi_interieur) op 20 Mrt 2019 om 3:33 (PDT)

Eetkamerstoelen: ga voor simpel

We zien tegenwoordig veel variatie terugkomen in de eetkamerstoelen. Het is erg populair om te kiezen voor verschillende soorten en kleuren eetkamerstoelen. Maar van deze trend stappen wij weer af. Door al het kleurgebruik mag jouw woning niet te druk worden. Ga daarom voor simpele eetkamerstoelen in een kleur. En heel belangrijk: simpel is zeker niet saai!

Ga bijvoorbeeld voor zandkleurige, beige of lichtgrijze eetkamerstoelen. Deze kleuren zijn altijd goed en passen bij ieder interieur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mart (@mart_verrassend_wonen) op 20 Mrt 2019 om 2:00 (PDT)

Woonideeën voor de verlichting in jouw huis

In de zomer heb je overdag veel lichtinval in huis, maar ‘s avonds een stuk minder. Zet wat leuke schemerlampjes neer in jouw huis en ga voor hanglampen, zoals de industriële hanglampen.

Je kunt ook kiezen voor minder opvallende lampen, zoals spotjes. Ga voor Led spots van hoge kwaliteit voor het mooiste licht in jouw woning.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Leen Bakker (@leenbakker) op 26 Feb 2018 om 12:39 (PST)

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor jouw huis? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof, Slaapkamer inrichten in 5 stappen, Landelijke woonkamer: 7x wooninspiratie en 7x keuken achterwand inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten