6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof
Wonen Tuinideeën Wooninspiratie Woonideeën

6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof

Op zoek naar de leukste tuin ideeën? Het wordt langzaam weer wat warmer in ons kikkerlandje en dat betekent dat we weer aan de slag kunnen met de tuin. Van wat kleine aanpassingen tot drastische veranderingen in de tuin, het is altijd leuk om de tuin weer zomerproof te maken. Lees snel verder en ontdek de 6 leukste en origineelste tuin ideeën!

Tuin ideeën: ga voor strakke plantenbakken

Wil jij jouw tuin opnieuw indelen en ben je op zoek naar de leukste tuin ideeën? Voor de komende zomer zien we veel strakke plantenbakken terugkomen. Strakke plantenbakken passen goed in iedere tuin en ogen heel modern.

Je kunt kiezen voor houten, stenen of kunstof bakken in jouw tuin. Ga voor een materiaal dat past bij de rest van jouw tuin. Heb je bijvoorbeeld een houten schutting? Laat dit hout dan doorlopen in jouw plantenbak. Dit zorgt voor veel rust en ziet er super leuk uit.

Veranda of afdakje

In de zomer is het heerlijk om buiten in de zon te zitten. Maar soms is het ook fijn om jezelf even terug te trekken in de schaduw. Ook ‘s avonds is het fijn om beschut te zitten onder een afdak. Hier blijft de warmte onder hangen, waardoor je extra lang buiten kunt zitten.

Heb je geen veranda en/of geen plaats voor een veranda in jouw tuin? Laat dan een mooi afdakje bouwen aan jouw woning. Dit ziet er super leuk uit en is erg functioneel. Je kunt ook kiezen voor een zonnescherm.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door vtwonen (@vtwonen) op 10 Mrt 2019 om 3:40 (PDT)

Tuin ideeën: een buitenkeuken

Zit jij het liefst de hele zomer buiten? Dan is een buitenkeuken echt iets voor jou! Buiten koken, borrelen en gezellig kletsen. Zie jij het al voor je tijdens de warme dagen?

Je kunt kiezen voor een gehele keukenset buiten, die je tijdens de koude dagen goed kunt opbergen in de schuur. Tegenwoordig zijn er ook kleinere keukenapparaten zoals een grillplaat of een ingebouwde barbecue.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door buitenkeukenvanhout???? (@buitenkeukenvanhout) op 10 Mrt 2019 om 12:02 (PST)

Een loungeset: populair maar onmisbaar!

Tuin ideeën: ga voor een grote loungeset! De loungeset kent iedereen en is nog steeds erg populair. Heel erg uniek is het niet meer, maar onmisbaar wel! Lekker met het gezin en vrienden buiten in de tuin zitten, genietend van het lekkere weer. Krijg jij er al zin in?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door van der Garde Tuinmeubelen (@vdgardetuinmeubelen) op 7 Mrt 2019 om 8:09 (PST)

Tuin ideeën: decoreer jouw tuin!

Net als in een woning kun je jouw tuin helemaal afstijlen met leuke accessoires. Denk aan lampionnen in de tuin, kaarsen houders, stoere plantenbakken, vazen en veel kussentjes in de loungeset. Tuinaccessoires geven jouw tuin extra sfeer mee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marskramer (@marskramer_nl) op 8 Mrt 2019 om 2:19 (PST)

Kleine tuin ideeën

Heb jij een kleine tuin en ben je op zoek naar tuin inspiratie? Bij een kleine tuin is het belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt en dat betekent dat je soms creatief moet denken. Verwerk bijvoorbeeld een chill plekje tussen het groen in de tuin. Hierdoor heb je een knus hoekje, dat ook niet te veel ruimte in beslag neemt! Ideaal, toch?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sharon | Musthave Party (@srp_) op 24 Aug 2018 om 11:59 (PDT)

Meer tuin ideeën?

Op zoek naar meer tuin ideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Goedkope tuin ideeën: 4 handige tips!, 6x tuin ideeën: is jouw tuin al klaar voor de zomer?, Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie en Moderne tuin: 5x tuin inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten