Landelijke woonkamer: 7x wooninspiratie

Wil jij jouw woonkamer omtoveren tot een landelijke woonkamer? De sfeer van een landelijke woonstijl is knus, ongedwongen en gezellig. Iedereen voelt zich snel thuis in een landelijk interieur. Een landelijke woonkamer bevat alle ingrediënten voor een fijn thuiskomen: een grote bank, een open haard en heel veel rust. Vind jij een landelijk interieur ook helemaal te gek? Lees dan snel verder en doe 7x wooninspiratie op voor een landelijke woonkamer.

Landelijke woonkamer: begin bij de basis

Het inrichten van een landelijke woonkamer begint bij de vloer. Ga voor een mooie houten vloer, zoals een eikenhouten vloer. Een goed begin is het halve werk, en met deze vloer heb je gelijk de sfeer te pakken die je graag wil hebben in jouw woonkamer.

Een landelijk interieur is sfeervol en gezellig. Dit komt door de combinatie van basis- en natuurtinten, zoals bruin, grijs en wit. Laat deze kleuren dan ook terugkomen op de muren. Ga voor een bruine, houten vloer en verf daarbij de muren wit. Dit geeft een fris contrast. Je kunt ervoor kiezen om een muur in huis een andere kleur te geven zoals grijs, donkerbruin of misschien wel goud.

landelijke woonkamer

Landelijk interieur: ga voor natuurlijke materialen

In een landelijke woonkamer worden voornamelijk natuurlijke materialen gebruikt. Denk aan hout, linnen, riet, wol, stof en suède. De combinatie van deze materialen geeft zo’n gave uitstraling! Dat past helemaal in jouw woonkamer.

landelijke woonkamer

Een open haard in jouw landelijke woonkamer

Een open haard is echt onmisbaar in een landelijke woonkamer. De gezelligheid en warmte die van de open haard afkomt is een echte sfeermaker in huis.

landelijk interieur

Kies een grote bank

Lekker met heel het gezin op de bank ploffen voor de open haard. Krijg jij er ook zin in? Ga voor een grote bank waar je met zijn alle op kunt zitten. Kies voor een stoffen bank in de kleur grijs, bruin of groen.

landelijke woonkamer

Leg een vloerkleed neer!

Een groot vloerkleed past helemaal in een landelijke woonkamer. Ga voor een vloerkleed in hetzelfde kleurenpalet als de rest van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een bruin, crèmekleurig of grijs vloerkleed. Kies voor een hoog- of laagpolig vloerkleed.

Dierenvachten in een landelijke woonkamer

Je kunt er ook voor kiezen om een dierenvacht op de vloer leggen in jouw landelijke woonkamer. Dit ziet er heel stoer uit en past helemaal binnen het plaatje. Je hoeft de dierenvacht niet perse op de vloer te leggen. Je kunt er ook andere originele dingen mee doen. Bekleed er bijvoorbeeld een stoel mee. Hoe gaaf is dat?

stoer interieur dierenvacht stoel

Decoreer jouw landelijke woonkamer

Nu zijn we klaar om jouw landelijke woonkamer helemaal af te stijlen! En dat gaan we doen met accessoires. Een landelijke woonkamer is vrij simplistisch maar wordt aangevuld door de leukste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een groot wollen kleed op de bank, heel veel kussens, een rieten mand, houten bijzettafeltjes en heel veel kaarsen! Dit zijn namelijk echte sfeermakers en dat is precies wat jouw woonkamer nodig heeft.

TIP: wil je jouw woonkamer helemaal afmaken? Zet dan wat houtblokken in een rek, dit ziet er super stoer en landelijk uit.

landelijke woonstijl

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie voor een landelijk interieur? Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande artikelen!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten