7x keuken achterwand inspiratie

Op zoek naar keuken achterwand inspiratie? De keuken is in veel huizen het centrale punt geworden voor het gezin. Samen koken, eten, borrelen en vooral veel kletsen. De keuken is een gezellige plek in huis en dit mag je dan ook laten terugkomen in de styling van jouw keuken. Zo kun je kiezen voor een hele kleurrijke keuken, of voor een rustige keuken met bijvoorbeeld een toffe achterwand. Hierin is veel variatie mogelijk, je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een houten achterwand of juist voor een marmerlook. Lees snel verder en doe 7x keuken achterwand inspiratie op!

Keuken achterwand inspiratie: ga voor hout

Een houten keuken achterwand is echt super mooi. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor echt hout, maar denk bijvoorbeeld aan PVC. Dit heeft een echte houtlook en is gemakkelijk schoon te houden. Zorg voor genoeg contrast tussen je keuken en de achterwand. Heb je een lichte keuken? Kies dan voor een donkerdere houtsoort. Andersom ook bij een donkere keuken, dan kun je kiezen voor een lichte houtsoort.

keuken achterwand inspiratie

houten keuken

Stenen keuken achterwand

Keuken achterwand inspiratie: ga voor industrieel! Ben jij helemaal weg van de industriële woonstijl? Ga dan voor een stenen keuken achterwand. Dit ziet er super stoer en robuust uit en past helemaal binnen het plaatje. Hoe gaaf is dat?

keuken achterwand inspiratie

Ga voor tegels! Maar dan net iets anders…

Deze keuken achterwand kennen we allemaal wel: tegels. Dit is de meest voorkomende variant voor in de keuken en is dan ook altijd goed. Je kunt kiezen voor grote of kleine tegels voor jouw achterwand.

Maar wil jij iets origineels en iets anders dan normaal? Draai de tegels dan gewoon eens om! Je kunt de tegels 90 of 180 graden omdraaien, dat geeft al zo’n ander effect aan jouw keuken!

keuken achterwand inspiratie

Mozaïek achterwand keuken

Een mozaïek achterwand in de keuken is super gaaf. De glinstering en de kleuren van de stenen geven een heel gaaf effect aan jouw keuken. Ga voor een kleur dat past bij je interieur. Heb jij een landelijke woonstijl? Ga dan bijvoorbeeld voor bruine mozaïek tegels. Houd jij meer van een Scandinavische stijl? Ga dan voor grijze mozaïeken!

mozaiek achterwand

Keuken achterwand inspiratie: ga voor patronen

Bloemetjes, dieren, fruitsoorten, vormen, noem het maar op. Er zijn talloze soorten patronen die ook super leuk zijn voor de achterwand van jouw keuken! Denk bijvoorbeeld aan een bloemenpatroon. Dit kun je verwerken door middel van een behang op te hangen, of je laat dit maken in steentjes. Kies een patroon dat helemaal bij jou past. Zo geef je jouw keuken een persoonlijke touch!

keuken achterwand inspiratie

Hexagon tegels

De hexagon tegels zijn echt super hip en populair. Deze tegels vallen mooi in elkaar en maken een lege oppervlakte heel speels. Je ziet deze tegels terugkomen in stenen vloeren, tapijttegels en ook tegen de muur.

hexagon tegels

Portugese tegels tegen jouw keuken achterwand

De trend van het moment: Portugese tegels. Deze tegels zien we werkelijk overal terugkomen. Binnen en buiten, tegen het huis, tegen de muur of op de grond. Het maakt niet uit! Deze tegels zijn zo gaaf en passen bij ieder interieur.

Portugese tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Kies een kleur dat bij jouw interieur past. Zo maar je van jouw woning een geheel.

portugese tegels

Meer keuken inspiratie?

Op zoek naar meer keuken inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5x Kleine keuken inspiratie: klein maar fijn, Portugese tegels: van de oorsprong tot in huis!, 5x de leukste keuken inspiratie en Tover jouw keuken om tot een industriële keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten