Woonkamer inspiratie voor een zomers interieur
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

Woonkamer inspiratie voor een zomers interieur

Op zoek naar woonkamer inspiratie voor een zomers interieur? De woonkamer bestaat uit een aantal grote elementen zoals: de bank, een salontafel en een tv meubel. Verder wordt de woonkamer vaak aangekleed met een vloerkleed, lampjes en woonaccessoires om de algehele sfeer en eenheid te creëren. Tijdens de zomermaanden vinden veel mensen het leuk om hun interieur een frisse look te geven. Benieuwd hoe je jouw woonkamer een zomerse touch kunt geven? Lees dan snel verder!

Woonkamer inspiratie: ga voor lichte kleuren

Ga voor lichte kleuren in een zomerse woonkamer. Lichte kleuren geven een frisse uitstraling aan de kamer en dat is precies hetgeen wat een zomers gevoel geeft in huis. Nu kun je natuurlijk niet heel je woonkamer lichter maken, want dan zul je misschien veel moeten veranderen. Je kunt er ook voor kiezen om lichte accessoires toe te voegen aan je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan lichte kussentjes, een vloerkleed of andere accessoires.

Bovendien kun je kleurrijke accessoires of zachte kleuren toevoegen aan je woonkamer. Kleurrijke elementen maken de ruimte vrolijk en zachte kleuren creëren meer rust. De combinatie van beide is vaak helemaal mooi en zorgt voor een geheel.

woonkamer inspiratie zomers interieur

Wandmeubelen in de woonkamer

Naast de bank en de salontafel hebben veel mensen een wandmeubel in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een Zwevend TV meubel of aan een opbergkastje tegen de muur.

Wandmeubelen zijn functioneel omdat ze vaak worden gebruikt als opbergruimte voor bijvoorbeeld het internetkastje, die je het liefste niet in beeld hebt. Daarnaastkunnen wandmeubelen ook heel sfeervol zijn. Je kunt ermee spelen door verschillende soorten vormen en maten wandmeubelen te combineren tegen een muur. Op zoek naar meer wooninspiratie voor de woonkamer? Kijk dan eens tussen de wandmeubels van Furnea.

woonkamer inspiratie zomers interieur

Zomerse woonkamer: van bloemen wordt iedereen blij!

Op zoek naar wooninspiratie voor een zomerse woonkamer? Een bos bloemen in huis kan al heel veel doen. Bloemen geven veel mensen een vrolijk gevoel en het kan ook erg lekker ruiken! Zet een bos kleurrijke bloemen op de salontafel of naast de televisie voor een fijne sfeer en een totaalplaatje.

TIP: Zorg ervoor dat de bloemen een beetje matchen met je interieur, dat ziet er extra leuk uit! In een romantisch interieur staan roze, paarsen en witte bloemen bijvoorbeeld heel mooi. In een landelijke woonkamer staan witte bloemen en groene takken weer mooi.

planten in de woonkamer planten in de woonkamer

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Woonkamer inspiratie: toffe elementen & eyecatchers, Grote woonkamer inspiratie: 5 toffe elementen, 4x Woonkamer verlichting | Shine bright

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten