4x Woonkamer verlichting | Shine bright

Toffe woonkamer verlichting vinden kan soms best lastig zijn, maar is wel erg essentieel. Mooi licht en toffe lampen zijn niet alleen een must-have omdat je ‘s avonds anders niets ziet, het zijn ook nog eens echte sfeermakers in huis. Je kunt op allerlei manieren licht toevoegen in jouw huis. Benieuwd met welke verlichting je jouw huis extra sfeer kunt geven? Lees dan snel verder!

Woonkamer verlichting: hanglampen

Op zoek naar toffe woonkamer verlichting om jouw huis meer sfeer te geven? Een hanglamp is altijd goed en past in ieder interieur. Er zijn echt ontelbaar veel soorten hanglampen te vinden. Of je nou een bohemian, landelijk of klassiek interieur hebt, een plafondlamp past overal.

Wil je een grote hanglamp hebben die de aandacht trekt? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een kroonluchter. Een grote glazen/kristallen kroonluchter is een echte eyecatcher in huis en geeft veel kracht aan een ruimte. Een kroonluchter past fantastisch in een klassiek, landelijk of wabi-sabi interieur.

Tafellampen

Tafellampen zijn extra sfeermakers. Deze kun je als toevoeging in de woonkamer plaatsen, bijvoorbeeld in een donkere hoek in de woonkamer. Tafellampen zijn meestal niet de grootste lichtbronnen in huis maar dragen wel hun steentje bij.tafellamp

Led verlichting

Bij led verlichting denken veel mensen nog steeds aan die kille, witte kleur. Deze ouderwetse gedachten kun je echter snel achterwege laten, want er zijn tegenwoordig veel verschillende kleuren led verlichting. Zo hebben de warm-witte led spots dezelfde kleur als oude halogeen spotjes. Als je op zoek bent naar sfeervolle led verlichting kun je eens kijken naar flame led spots, deze hebben de kleur van een kaarsvlam, romantisch he?

Led verlichting is niet alleen mooi, het gaat ook nog eens veel langer mee dan andere verlichting. Wanneer je nu bijvoorbeeld TL verlichting in huis hebt en dit vervangt voor led TL, kun je tot 90% besparen op de energiekosten én de lampen gaan ook nog eens 3-5 keer langer mee! Ideaal toch? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Ledwereld.be voor led verlichting. Met de juiste basis aan verlichting creëer je veel sfeer in huis én je kunt dus ook nog eens geld besparen als je voor TL led kiest.

led verlichting

Woonkamer verlichting: ga voor spotjes

Voordat je begint met het "project" woonkamer verlichting is het verstandig om allereerst een lichtplan te maken: op welke plaatsen in de woonkamer heb je lichtbronnen nodig? Hoeveel licht wil je in huis? Wil je een grote lichtbron of meerdere kleine? Denk vooraf goed na over dit soort vragen, Des te efficiënter kun je op zoek gaan naar de juiste verlichting.

We zien tegenwoordig steeds vaker spotjes tegen de muur. Spotjes geven veel licht af en zijn vrij onopvallend. Ideaal dus als je een kleine woonkamer hebt. Er zijn veel soorten spotjes te vinden, in allerlei kleuren, materialen en vormen. Witte spots zijn daarentegen altijd goed. De meeste ruimtes hebben een wit plafond, waardoor de spotjes minder opvallen.

woonkamer verlichting

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan gerust eens een kijkje tussen onderstaande artikelen. Op Woonblog plaatsen we wekelijks leuke artikelen vol ideeën voor huis en tuin. We helpen je op weg met wooninspiratie voor alle ruimtes van je huis. Van slaapkamer inspiratie tot tips voor de keuken, woonkamer, tienerkamer of zolder.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten