Grote woonkamer inspiratie: 5 toffe elementen
Wonen Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Grote woonkamer inspiratie: 5 toffe elementen

Heb jij een grote woonkamer en wil je deze meer sfeer geven, of gewoon helemaal opnieuw inrichten? Een grote woonkamer inrichten kan best lastig zijn. Hoe zorg je er nou voor dat de ruimte gezellig is en niet te groot aanvoelt? Hierbij geven we je alvast een tip: vul de ruimte niet met te veel spullen. Je denkt misschien tijdens het shoppen dat de ruimte groot genoeg is voor alle leuke accessoires die je tegenkomt, maar nee. Pas op dat de ruimte niet te rommelig wordt. Benieuwd wat je wel kunt doen om jouw grote woonkamer gezellig en stijlvol te maken? Lees dan snel verder!

Een grote bank

In een grote woonkamer hoort natuurlijk een…… grote bank! Heerlijk met het gezin, vrienden of familie in de grote bank zitten. Gezellig kletsen of gewoon lekker televisie kijken. Een grote bank is een echte eyecatcher in de ruimte en dat mag ook wel in een grote woonkamer. Een grote bank zit niet alleen heel erg lekker, je vult er ook direct de ruimte mee in.

Je kunt ervoor kiezen om de bank tegen een muur in de woonkamer te zetten, waardoor je het heel ruimtelijk houdt in de kamer. Anderzijds kun je ervoor kiezen om de bank juist middenin de ruimte te zetten, waardoor je de woonkamer “opbreekt”.

grote bank grote woonkamer

Grote woonkamer: ga voor een open haard

Een open haard is echt onmisbaar in een grote woonkamer. Een haard is niet alleen heel functioneel vanwege de warmte, het straalt ook heel veel sfeer af. Je kunt kiezen voor een echte houthaard (indien mogelijk in het huis) of denk aan een gashaard, elektrische haard of aan een pelletkachel. Het voordeel van bijvoorbeeld een gashaard ten opzichte van een open haard is dat een gashaard gemakkelijk te bedienen is. Vaak komt er met een druk op de knop al een mooi vlammetje tevoorschijn. Gashaard kopen? Oriënteer je dan goed op wat voor soort gashaard je wil: afmeting, vorm etc.

openhaard

Hanglampen

Heb je een grote woonkamer en wil je de deze grote ruimte een beetje breken? Hang dan een aantal plafondlampen op. Hierdoor kijk je niet in een grote open ruimte, maar kijk je tegen een paar lampen aan. Kies voor lampen die passen bij jouw interieur en die er zowel van binnen als buiten mooi uit zien.

hanglampen grote woonkamer

Een chill stoel

Op de bank zitten is natuurlijk heerlijk, maar in een grote ruimte heb je ook alle plaats voor een toffe chill stoel. Je kunt deze stoel bij de woonkamer zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om de stoel een decoratieve functie te geven door hem ergens in de hoek te plaatsen. Bijvoorbeeld bij het raam, zodat je alsnog lekker van de stoel kunt genieten met een kopje thee en een boek.

grote woonkamer inrichten grote woonkamer inrichten

Hang een schilderij in jouw grote woonkamer

Hang een groot schilderij tegen een muur in jouw grote woonkamer. Wanddecoratie geeft veel sfeer af in een ruimte.

wanddecoratie

Meer woonkamer inspiratie?

Op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onderstaande artikelen. Met de ideeën en inspiratie van Woonblog richt je je huis gemakkelijk helemaal in je eigen stijl in! Houd je van landelijk, kleurrijk, stoer of juist van een modern interieur? Voor iedere smaak is er wel een artikel met woonkamer ideeën te vinden op Woonblog.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten