9 x woonaccessoires | pimp jouw interieur
Wonen Wooninspiratie Woonaccessoires Woonideeën

9 x woonaccessoires | pimp jouw interieur

Woonaccessoires geven jouw interieur een extra boost en zorgen voor wat meer sfeer. Er zijn talloze verschillende woonaccessoires die je bij allerlei woonstijlen kunt matchen. De diversiteit in woonaccessoires is dan ook heel groot, en dat maakt de zoektocht soms wat lastig. Een vaas met bloemen in een landelijk interieur kan namelijk compleet anders zijn dan een vaas met bloemen in een klassiek interieur. Stijl jouw interieur helemaal af met een aantal toffe woonaccessoires. Lees hieronder snel verder en doe 9x inspirerende woonideeën op!

interieur inspiratie

1. Wanddecoratie

Wanddecoraties geven al snel een gezellige uitstraling aan de ruimte. Hang bijvoorbeeld een tof kleed op of ga voor een aantal schilderijen/posters. Om deze decoratie wat persoonlijker te maken kun je er ook voor kiezen om een leuke familiefoto op te hangen. Een ander gaaf idee is om jouw huis te laten schetsen op een doek. Dit doek kun je inlijsten en aan de muur hangen. Hoe tof is dat?

wanddecoratie

2. Woonaccessoires: ga voor een toffe lamp

Woonaccessoires geven een ruimte vaak meer sfeer. Een gezellige woning is erg belangrijk. Hier kun je lekker ontspannen na een drukke dag, of vol trots familie en vrienden uitnodigen voor een borrel. Iedere kamer in huis heeft verlichting nodig, de verlichting is een element waar je goed over na moet denken. Verlichting kan de ruimte namelijk maken of breken.

Ga voor een lamp die past bij de ruimte. Zo kun je in een kleinere ruimte een kleine lamp hangen en in een grotere ruimte en grote hanglamp. Maak ook gebruik van wandlampjes, deze geven vaak tam licht af en zijn hierdoor echte sfeermakers. Ga voor een lamp met maximaal 2700 kelvin, boven de 2700 wordt het licht namelijk steeds witter.

woonaccessoires

3. Bloemen

Bloemen doen het altijd goed in huis. Van de geuren en kleuren worden wij als mens blij. Zet de bloemen in een mooie vaas en jouw interieur heeft er weer een eyecatcher bij!

vaas met bloemen bloemen

4. Rieten manden

Woonaccessoires worden in iedere interieurstijl toegepast, in de ene wel meer dan in de andere. Voor iedere interieurstijl heb je weer andere soorten accessoires. Zo is een abstract beeld in een modern interieur erg toepasselijk, echter zou je dit minder snel plaatsen in een bohemian interieur. Wanneer je een landelijk interieur hebt kun je los gaan betreft de accessoires. Een mooi vloerkleed, kussens op de bank, kaarsen en leuke bijzettafeltjes. Zet wat toffe rieten manden neer waar je kleedjes en kussens in kunt opbergen. Dit ziet er superleuk uit en is ook erg functioneel! Op zoek naar toffe manden? Je kunt Manden kopen bij Sweetlivingshop.nl

rieten manden

5. Woonaccessoires: leg een mooi vloerkleed neer

Een vloerkleed bij de bank of onder het bed is altijd goed. Een vloerkleed dient niet alleen als geluiddemper (handig als je in een appartement woont), het kleed voelt ook heerlijk aan onder je voeten.

6. Mooie woonaccessoires kunnen heel simpel zijn

Met wat simpele elementen kun je een ruimte al snel een gezellige look geven. Leg bijvoorbeeld een paar mooie boeken/tijdschriften op tafel. Denk bijvoorbeeld aan tijdschriften van de Residence. Deze hebben altijd een mooie kaft.

7. Serviesgoed dat past bij de rest van jouw interieur

‘s Avonds de tafel dekken in de eetkamer, lekker eten en kletsen met vrienden en familie. Hoe gaaf is het als de eettafel past bij de rest van jouw interieur? Ga voor servies in dezelfde kleuren als de muren/meubels in jouw interieur. Heb je bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur? Ga dan voor grijze borden met zilver bestek. Bij een modern interieur kun je daarentegen kiezen voor zwart-wit borden met zwart bestek.

serviesgoed

8. Interieurspray

Woonaccessoire: een interieurspray is een absolute aanrader voor in ieder huis. Ga op zoek naar een interieurspray met een lekkere geur en een mooi uiterlijk. Houd jij meer van een frisse, lichte geur of ben houd jij van een zware parfum? Interieursprays zien er tegenwoordig ook erg mooi uit. Laat hem daarom gewoon terugkomen als decoratie in jouw interieur.

9. Laat je hobby terugkomen in jouw interieur

Ben jij helemaal weg van fietsen, paarden, honden, boten, auto’s of kunst? Laat dit dan terugkomen in jouw huis! Door je te omringen met spullen die binnen jouw interessegebied vallen, voel je je sneller op je gemak in een ruimte. Hang bijvoorbeeld een decoratie fiets aan de muur of zet wat leuke miniatuur autootjes op tafel.

Op zoek naar meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën voor in huis? Kijk gerust eens tussen de artikelen: Luxe slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af en WOONTREND GESPOT: Wabi Sabi interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten