Wanddecoratie woonkamer: 6x tips en ideeën

Op zoek naar wanddecoratie voor de woonkamer? Je huis aankleden is vaak leuk om te doen, maar kan ook lastig zijn. Veel woonkamers hebben egale kleuren tegen de muur, waardoor de ruimte kaal kan ogen. Je hebt veel soorten wanddecoratie die jouw muur kunnen opvrolijken waardoor jouw woonkamer er helemaal hip uitziet! Lees snel verder en ontdek 6x tips en ideeën voor wanddecoratie in de woonkamer.

Minimalistische wanddecoratie voor de woonkamer

Hebben de muren in jouw woonkamer iets van opvulling nodig maar hoeft het niet te aanwezig te zijn? Kies dan voor minimalistische wanddecoratie! Schilder een aantal leuke vormen of figuurtjes op de muur. Je kunt ook kiezen voor losse behang stickers, die zijn er in verschillende kleuren, soorten en maten.

minimalistische wanddecoratie

Lijstjes en decoratie tegen de muur

Wanddecoratie woonkamer: hang lijstjes en decoratie tegen de muur! Deze variant van wanddecoratie kennen we allemaal, en blijft altijd leuk. Kies wat fotolijstjes uit en zet hier foto’s of andere leuke afbeeldingen in. Houd rekening met de kleuren in je huis, zodat je deze kunt laten terugkomen in de lijstjes. Dit geeft een mooi effect aan de muur, zodat de woonkamer toch heel rustig oogt.

Hang ook wat andere decoraties tussen de fotolijstjes, denk aan houten hartjes, ijzeren sterretjes of wat kleine spiegels. Dit geeft veel sfeer aan jouw muur!

wanddecoratie woonkamer

wanddecoratie

Wanddecoratie woonkamer: ga voor behang!

De muren in de woonkamer zijn vaak een egale kleur zoals wit, beige, zand of grijs. Er mag tussen deze muren best een muur zijn die eruit springt. Dit kun je doen door middel van behang. Pak een muur in de woonkamer waar niet de nadruk op ligt, en laat deze opvallen door mooi behang.

Je kunt kiezen voor behang in een met een patroontje erin. Hiermee bewaar je veel rust in huis en heb je toch iets unieks. Wil je liever een opvallende muur? Ga dan voor een drukker patroon. Denk bijvoorbeeld aan bloemen of dieren behang. Match de kleuren in het behang met de kleuren in de rest van je interieur.

Maak gebruik van een Kamersteiger als je het behang gaat ophangen. Zo kun je goed bij alle hoekjes komen en sta je stabiel.

wanddecoratie woonkamer

Unieke wanddecoratie in de woonkamer

Op zoek naar unieke wanddecoratie? Maak dan zelf iets gaafs, of laat iets bijzonders ontwerpen voor in jouw woonkamer. Kies iets dat helemaal bij jou past en maak gebruik van veel kleur!

bijzondere wanddecoratie woonkamer

Wanddecoratie woonkamer: ga voor een betonlook

De betonlook is helemaal hip tegenwoordig! Betonlook geeft een hele stoere en robuuste uitstraling aan jouw woonkamer en is de perfecte aanvulling voor in huis!

betonlook wand

Klassieke muren: creëer meer sfeer

Wanddecoratie woonkamer: ga voor klassieke muren. Klassieke muren hebben stijlvolle en sierlijke vormen tegen de muur die minimaal opvallen. Dit breekt de grote eentonige kleur tegen de muren waardoor jouw woonkamer net wat meer sfeer krijgt! Op zoek naar meer woonideeën voor een klassiek interieur? Lees dan eens het artikel Wooninspiratie: Klassieke elementen in een modern interieur

klassieke wanddecoratie woonkamer

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen onze artikelen: Wooninspiratie voor een open haard in huis, Chique interieur: 6x wooninspiratie, Modern interieur: strak & stijlvol wonen en Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten