Chique interieur: 6x wooninspiratie

Op zoek naar wooninspiratie voor een chique interieur? Een chique interieur straalt veel sfeer en warmte uit en past in ieder huis. Er wordt vaak gedacht dat je een groot huis nodig hebt om een luxe uitstraling te geven aan jouw interieur, maar dat hoeft niet! Het gebruik van de juiste materialen, kleuren en meubels zijn bepalend voor de uitstraling van jouw woning. Lees snel verder en doe 6x wooninspiratie op voor een chique interieur.

Creëer veel lichtinval in huis

Lichtinval is een belangrijke factor bij een chique interieur. Door de lichtinval oogt de ruimte groter en frisser en dat is precies wat je nodig hebt! Hang transparante gordijnen op voor de ramen, hierdoor komt er veel licht in huis en heb je toch wat privacy. Combineer deze gordijnen met verduisterende gordijnen voor ‘s avonds. Op zoek naar meer raamdecoratie ideeën? Lees dan eens het artikel: Raamdecoratie inspiratie: ontdek wat bij jouw huis past!

zwevende trap lichtinval luxe trap

Chique interieur: kies de juiste kleuren

Het gebruik en de combinatie van de juiste kleuren is essentieel in een chique interieur. Combineer verschillende donkere tinten met elkaar en voeg hier wat frisse details aan toe. De kleuren bruin, beige, grijs, groen en zwart worden veel gebruikt in een chique interieur en passen goed bij elkaar.

Voeg hier witte of crèmekleurige details aan toe, hiermee zorg je ervoor dat het interieur niet te donker wordt. Kies bijvoorbeeld voor een crèmekleurige vaas met witte bloemen en zet een aantal witte kaarsen op tafel.

chique interieur

landelijke woonkamer

De vloer: ga jij voor hout, marmer of tegels?

De vloer is een belangrijke factor voor de uitstraling van jouw woonkamer. Houd jij van een rustige vloer of ga jij voor een echte eyecatcher? De kleuren van een chique interieur zijn allemaal vrij basic en niet erg uitgesproken. Je mag daarom best wat bijzonders doen met de vloer.

Chique interieur: een visgraat vloer

De houten vloer is erg populair en zien we in veel woningen terugkomen. Je kunt een houten vloer op verschillende manieren leggen en een manier hiervan is in de visgraatvorm. Deze vloer straalt heel veel luxe uit en dat is precies wat je nodig hebt in een chique interieur.

visgraat vloer chique interieur

Tegels in huis

Grote tegels in huis zijn tegenwoordig heel populair. Ga voor grijze, bruine of zwarte tegels en kies voor een afmeting tussen 60x60 of 100x100 centimeter. Deze kleuren passen helemaal bij de rest van jouw interieur.

chique woonkamer

Ga voor marmer!

Wil jij een echte eyecatcher in huis? Ga dan voor een marmeren vloer. Dit ziet er super gaaf en chique uit. Er zijn tegenwoordig veel namaak marmeren vloeren die heel echt lijken. Ga voor een donkere kleur zoals groen, grijs of bruin. Dit past helemaal bij de rest van de woonkamer!

marmeren vloer

Chique interieur: ga voor luxe materialen

Kies en combineer mooie en luxe materialen voor een chique interieur. Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken in huis, maar welke passen nou bij jouw interieur? De combinatie van deze materialen zorgt voor een gave uitstraling van jouw woning:

  • Velvet

  • Leer

  • Hout

  • Suède

  • Marmer

  • Goud metaal

Leg een groot, hoogpolig vloerkleed op de vloer en ga voor een grote velvet bank. Op zoek naar een mooie bank? Neem dan eens een kijkje bij Bankstyle.nl!

Zet bij de bank een houten of marmeren bijzettafel met wat leuke accessoires erop, zoals een metalen schaal met kaarsen. Je kunt er ook voor kiezen om een grote vaas op tafel te zetten met hoge bloemen. Hang een aantal mooie lampen aan het plafond en zet wat lampjes in de kamer, dit past helemaal binnen het interieur!

houten materialen

Openhaard: de sfeermaker in huis

Maak jouw woonkamer helemaal af met een openhaard! Dit is een echte sfeermaker in huis. Gezellig met het gezin rondom de openhaard, dat wil toch iedereen?

openhaard chique interieur 2

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer, 6 tips voor een luxe badkamer, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, 5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer! en Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten