Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af
Wonen Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Woonideeën

Slaapkamer inspiratie: 4x maak de look helemaal af

Ben jij op zoek naar toffe slaapkamer inspiratie om jouw slaapkamer meer sfeer te geven? Veel slaapkamers zijn heel basic ingericht: een vloerkleed, het bed, nachtkastjes en een kledingkast. Maar hoe krijgt jouw slaapkamer nou een fijne en gezellige uitstraling? Door de juiste kleuren en accessoires toe te voegen kom je vaak al een heel eind. Ben jij benieuwd hoe je jouw slaapkamer een verfrissende look kunt geven? Lees dan snel verder!

Slaapkamer inspiratie: ga voor kleur

Het gebruik van kleur kan al heel veel doen met een ruimte. Bepaal eerst voor jezelf wat voor kleuren bij jou, en bij de rest van je huis passen. Houd jij van warme tinten in combinatie met veel woonaccessoires? Of voel jij je meer thuis in een lichte ruimte met frisse kleuren?

Wanneer je meer van warme tinten houdt, kun je kiezen voor een bruin kleurenpalet in jouw slaapkamer. Verzamel verschillende bruintinten zoals lichtbruin, chocolade bruin, karamel, taupe en beige. Voeg hier witte elementen aan toe, zodat de ruimte niet te donker wordt. Niet alleen een bruin kleurenpalet straalt veel warmte uit, de kleuren grijs en blauw stralen ook veel sfeer uit in de slaapkamer.

slaapkamer inspiratie

Ben jij meer van de lichte en frisse tinten? Gebruik dan als basiskleur wit of creme. Hier kun je heel veel verschillende kleuren aan toevoegen zoals verschillende pasteltinten. Je kunt ook kiezen voor een landelijke uitstraling, dan combineer je de kleur wit met beige en lichtbruin.

slaapkamer inspiratie

Hang gordijnen op

Slaapkamer inspiratie: ga voor gordijnen. Gordijnen zijn een echte sfeermaker in iedere ruimte. We zien gordijnen veel terugkomen in de woonkamer, waar ze een onopvallende maar toch belangrijke functie hebben. In de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor een rolgordijn, die het daglicht tegenhoudt. Je kunt deze twee raamdecoraties ook mooi met elkaar combineren. Ga dus voor een gordijn en een rolgordijn.

slaapkamer inspiratie

Slaapkamer inspiratie: ga voor leuke nachtlampjes

De nachtlampjes zijn een belangrijk onderdeel van de slaapkamer en horen dan ook zeker thuis in het rijtje van toffe slaapkamer inspiratie. Er zijn veel verschillende soorten nachtlampjes. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een grote lamp op de grond te zetten die over je bed schijnt. Deze lampen zijn gaaf in een grote slaapkamer, of bijvoorbeeld in een slaapkamer met een industriële look.

Hanglampen zijn ook helemaal hip. Een hanglamp geeft een open gevoel en neemt niet veel ruimte in beslag. Deze lamp is dan weer ideaal in een wat kleinere slaapkamer. Hanglampen heb je in in veel verschillende groottes en kleuren. Ga voor een rustige kleur zoals wit, grijs of zwart, of kiest juist voor een kleur die bij de rest van de kamer past. Zo creëer je een geheel in jouw slaapkamer.

Naast de vloer- en de hanglampen kennen we natuurlijk ook de bekende tafellampen. De tafellamp kun je op het nachtkastje naast jouw bed zetten. Ideaal als je ‘s avonds nog een boekje wil lezen op bed. Tafellampjes heb je met of zonder kap. Lampen met kap geven vaak warm licht en zijn een echte sfeermaker in de ruimte.

slaapkamer inspiratie

Wanddecoratie

Ben jij op zoek naar leuke slaapkamer inspiratie om jouw slaapkamer helemaal af te maken? Doe dan ook eens ideeën op voor wanddecoratie. We hebben gezien hoe we in de slaapkamer bepaalde accessoires en kleuren kunnen toevoegen voor extra sfeer. Echter kunnen de muren ook wel een eyecatcher gebruiken. De muren in een slaapkamer zijn vaak rustig en soms zelfs saai.

Hang bijvoorbeeld een groot schilderij boven het bed. Ga voor een schilderij dat past bij jouw interieur. Heb jij veel blauw elementen in de slaapkamer? Laat dit dan ook terugkomen in het schilderij. Naast schilderijen kun je ook kiezen voor fotolijstjes, lampjes tegen de muur, wandteksten of behang stickers. Hiermee geef je jouw slaapkamer net wat meer uitstraling.

wanddecoratie

Meer slaapkamer inspiratie?

Op zoek naar meer slaapkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Slaapkamer inspiratie: wat beddengoed met je slaapkamer kan doen, Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie, Babykamer inspiratie: 4x originele ideeën en Zomerse slaapkamer ideeën: licht en kleurrijk.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten