4x soorten huizen: interieur & exterieur
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

4x soorten huizen: interieur & exterieur

Er zijn alleen in Nederland al heel veel verschillende soorten huizen: rijtjeshuizen, twee-onder-een kapwoningen, vrijstaande huizen, appartementen en villa’s. Ieder huis heeft zo zijn charmes en is mooi op zijn eigen manier. De knusheid van een klein appartement en de luxe van een grote villa. Er is voor iedereen wat te vinden op de huizenmarkt. Wij hebben een aantal toffe woningen gespot die we graag met jullie willen delen. Kijk je mee?

1. Moderne woonstijl

Een moderne woning kenmerkt zich door de strakke vormgeving in combinatie met materialen zoals glas en beton. De moderne stijl heeft een frisse en tijdloze uitstraling en is dan ook heel populair in Nederland. Tegenwoordig worden in veel moderne huizen duurzame producten gebruikt, om zo goedkoper en milieubewuster te wonen.

In een modern huis past, natuurlijk, een modern interieur. Een modern interieur heeft dezelfde kenmerken als de woning zelf. Er wordt weinig poespas gebruikt. In een modern interieur staan de meubels centraal, enkel een aantal accessoires maar verder is de woning heel basic en rustig.

modern interieur modern interieur

2. Landelijk

De landelijke woonstijl zien we vaak terug in vrijstaande huizen. Witte stenen, een riete kap en houten kozijnen. Dit zijn zo ongeveer de meest herkenbare kenmerken van een landelijk huis.

De landelijke woonstijl straalt veel rust en comfort uit. Het gebruik van natuurlijke materialen en de keuze voor aardetinten in de woning maken de stijl helemaal af. Het leuke aan deze woonstijl is dat je de stijl in het hele huis kunt doortrekken. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke badkamer, slaapkamer of keuken.

landelijk huis

3. Romantisch wonen

Een romantische woning is een woonstijl die iedereen wel aanspreekt, maar niet iedereen zal in een romantisch huis willen wonen. En dat hoeft ook helemaal niet! De romantische woonstijl zegt het zelf al: knus, sfeervol, liefdevol en vooral kleurrijk. Zowel in het interieur als voor het exterieur worden er veel bloemen gebruikt. Rood/roze bloemen geven de juiste look aan de woning.

Het interieur van een romantische woning kan heel divers zijn. Belangrijk is dat je een kleurenpalet aanhoudt. Vaak wordt er gekozen voor een wit/rood/roze/paars kleurenpalet, omdat dit de kleuren zijn van de liefde. De lichte kleur van het laminaat past perfect in deze romantische slaapkamer. Het grote voordeel van laminaat is dat je deze in bijna iedere kleur kunt kopen. Houd het licht en rustig! Tip: op Laminaatenparket.nl vind je een uitgebreid assortiment aan vloeren. Houd je niet van roze? Je kunt ook kiezen voor een blauw kleurenpalet. Het mixen en matchen van allerlei blauwtinten geeft ook een romantische uitstraling aan jouw interieur. Of combineer roze en blauw, zoals je ziet gaan deze kleuren heel goed samen!

romantische slaapkamer

romantisch huis

4. Appartement: knus of ruim, gezellig en klein

Naast alle huizen hebben we in ons kleine kikkerlandje ook veel appartementen. Appartementen zijn er ook in veel soorten en maten. Er zijn hele knusse, maar ook ruimte appartementen. Het voordeel van een appartement is dat alles lekker compact is, je hebt weinig spullen nodig om een gezellig interieur te verwezenlijken.

In de zomer kun je heerlijk genieten op het balkon van de zon. Kleed je balkon leuk aan met planten en bloemen, accessoires en een lekkere zitstoel.

appartement balkon

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Werkkamer inrichten: 5x inspiratie, Eetkamer inrichten: doe inspiratie op voor de gaafste meubels, Keuken inspiratie: trends en ideeën, Mooie slaapkamer ideeën: 4x inspiratie en Scandinavisch interieur: 5x originele woonideeën.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten