Kom tot rust in jouw landelijke badkamer

Waar kun je beter tot rust komen dan in een sfeervolle, landelijke badkamer? Natuurlijke materialen, aardetinten en ambachtelijke vormen zijn de basis voor een landelijke stijl. De neutrale basis van de badkamer kun je leuk aanvullen met mooie accessoires.

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Of je er nu komt om snel te douchen, je tanden te poetsen of gewoon om te relaxen in bad. Lees hier hoe je jouw badkamer kunt omtoveren tot een landelijke badkamer!

Gebruik de juiste kleuren voor een landelijke uitstraling

Bij een landelijke badkamer is het belangrijk dat je de juiste kleuren gebruikt. Natuurtinten zijn tinten die je veel terugziet in deze woonstijl. Kleuren zoals wit, zand, bruin en grijs worden veel gebruikt en zijn mooi te combineren.

Zorg overdag voor genoeg lichtinval in jouw badkamer. Lichte kleuren weerkaatsen daglicht, wat zorgt voor een ruimtelijk en fris gevoel. ‘s Avonds heeft de badkamer juist een intieme en rustgevende uitstraling. Krijg jij ook al zin om relaxed in bad te liggen?

landelijke badkamer landelijke badkamer

Hout, hout en nog eens hout!

Een van de belangrijkste elementen voor een landelijke badkamer: hout. Houten meubels, accessoires, vloeren of balken. Het maakt niet uit. Hout is kenmerkend voor een landelijk interieur en is dus ook onmisbaar in jouw badkamer. Kies voor hardhout zoals teak, merbau of jatoba. Deze soorten zijn speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes.

De inrichting van jouw landelijke badkamer

In iedere badkamer is de inrichting vrijwel hetzelfde: iedereen heeft een bad of douche, wasbak en toilet. Kijk voor een mooie badkamer inrichting bij Woonenzo.

In een landelijke badkamer hoort een mooi wit bad om lekker tot rust te komen. Heb je geen ruimte voor een bad? Een mooie inloopdouche past ook helemaal binnen het plaatje! Kies voor natuursteen tegen de wand en scherm de douche een glazen scherm.

Kies voor een houten wastafel met witte wasbakken erop. Zo heb je de perfecte kleur- en materiaal combinatie voor een landelijke uitstraling. Een mooie spiegel boven de wastafel en de inrichting is zo goed als klaar! Maar je kunt het natuurlijk nog veel gezelliger maken..

inrichting landelijke badkamer

Met accessoires natuurlijk!

De aankleding van een landelijke badkamer is misschien wel net zo belangrijk als de inrichting ervan. Mooie en functionele accessoires zijn onmisbaar in een badkamer.

Om een ultiem relax gevoel te stimuleren kun je gebruik maken van kaarsjes. Zet ze rondom het bad en op de wastafel. Met het warme licht van kaarsen ben jij verzekerd van een rustgevend momentje alleen!

Handdoeken zijn een must-have in de badkamer, maar kunnen ook super decoratief zijn. Zet bijvoorbeeld een klein houten krukje neer en leg hier een of twee handdoekjes overheen. Dit staat super leuk en is ook nog eens handig, want je hebt altijd een handdoek binnen handbereik.

Het is helemaal in: planten in de badkamer. Een van de trends voor 2019 is dat het weer steeds populairder is om planten neer te zetten in jouw badkamer. Kies voor een grote plant of juist voor verschillende kleine plantjes, zoals cactusjes. Zo maak je jouw landelijke badkamer helemaal af!

decoratie landelijke badkamer

Meer inspiratie voor een landelijk interieur?

Op zoek naar meer wooninspiratie voor een landelijk interieur? Bekijk deze artikelen eens: De belangrijkste elementen van een landelijke eetkamer en Keuken inspiratie: een landelijke keuken met slimme keuken indeling!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten