11x de gaafste retro meubels

Retro meubels zijn tegenwoordig erg populair. De vormen en ontwerpen van deze stijl komen uit de jaren zestig en zeventig. De designers van nu steken deze meubels dan ook graag in een nieuw jasje en laten zich inspireren door deze woonstijl.

Er wordt vaak gedacht dat retro meubels hetzelfde zijn als vintage meubels, dit is alleen niet het geval. Alhoewel de twee stijlen vlak na elkaar erg bekend werden, verschillen ze toch aanzienlijk. De vintage meubelen waren net voor de retro meubels, namelijk in de jaren vijftig.

Retro meubels zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Denk aan hout, leer en metaal. Met mooie accessoires maak je de stijl helemaal compleet! Op zoek naar inspiratie voor een retro stijl? Lees hier alles over de 11 gaafste retro meubels!

1. De retro lamp

Een stalen lamp met glas in combinatie met een warme lamp erin. Hoe retro wil je het hebben? De stoere uitstraling van deze lamp was super populair in de retro tijd!

2. Onmisbaar: een leren bank

Wil jij graag retro elementen in jouw woonkamer? Ga dan voor een leren bank! De bank hoeft niet strak te zijn en mag er best verwilderd uitzien. Dat past juist helemaal in het beeld!

De leren bank zien we ook veel terug in een industrieel interieur. Binnen deze woonstijl wordt ook veel leer, metaal en hout gebruikt!

3. Deze stoel in alle kleuren en materialen

Het ontwerp en de vormgeving van deze stoel zijn kenmerkend voor de jaren zestig en zeventig. Het simplistische design, dat ook nog eens erg comfortabel zit, zien we nog steeds heel veel terug. Deze stoel is er in allerlei verschillende kleuren en materialen. Zwart leer, wit suède of rood velvet? Kies en combineer wat jij leuk vindt!

4. Dit vind je in iedere woonstijl terug

Een houten kast is al tientallen jaren erg populair en wordt in vrijwel ieder interieur toegepast. Hout is een mooi en natuurlijk materiaal en past dan ook bij verschillende woonstijlen. Retro meubels zijn veelal gemaakt van hout, metaal en leer.

Een houten kastje met zo veel mogelijk vakjes of laden past helemaal binnen deze stijl. Hoe ruwer het hout, hoe mooier. Houd jij van verven? Laat je hierin ook helemaal gaan, niets is te gek voor jouw retro kast!

5. Retro in een modern jasje

Deze kast is het voorbeeld van een retro meubel in een nieuw jasje: strak en modern. De vormgeving van deze kast was super populair in de jaren zestig en zeventig, alleen dan met een veel robuustere uitstraling. De interieurontwerpers van tegenwoordig hebben ook hier hun gedachten op los gelaten: een moderne, strakke versie van een de retro kast. Ook super gaaf!

6. Tussen al je retro meubels

Een houten bureau is onmisbaar tussen jouw retro meubels. Of je het nu gebruikt om aan te werken of studeren, als tekentafel of gewoon als decoratie, het maakt niet uit! Een bureau is onmisbaar in jouw retro woning! Maar je moet natuurlijk ook lekker aan je bureau kunnen zitten…

7. Op een ronddraaiend krukje natuurlijk!

Leer en metaal: de beste combinatie voor retro meubels. Stoer, robuust en super hip. Wat wil je nog meer? Dit krukje is een must-have aan jouw bureau in huis.

8. Combineer je stoelen

Voor aan de eettafel zijn functionele en hippe stoeltjes handig. Ijzeren stoelen zijn super stoer en passen perfect binnen het interieur. Wissel de ijzeren stoeltjes af met houten en leren eetkamerstoelen en jij bent klaar om al je vrienden uit te nodigen voor een heerlijke avond aan tafel!

9. Lekker warm voor op de vloer

Een extra sfeermaker in jouw woonkamer en ook nog eens lekker warm voor aan je voeten? Een kleed is onmisbaar voor in jouw retro woonkamer! Kies een kleur die jij mooi vindt, ga voor beige, donkergroen, blauw of juist weer okergeel. Kijk voor Beige vloerkleden bij Webkarpet.

retro meubels

10. Plaats leuke planten in je woonkamer

Planten mogen natuurlijk niet ontbreken in een retro interieur. Kies voor grote planten met mooie bladeren en combineer deze met kleine plantjes, zoals cactusjes.

11. Last best: een echte platenspeler!

Wil je echt helemaal uitpakken op het gebied van retro meubels? Zet dan een platenspeler in de woonkamer!

Meer wooninspiratie?

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook eens de artikelen: Industriële badkamer: ga voor robuust en stoer! en Tover jouw keuken om tot een industriële keuken.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten