Woontrend: een modern retro interieur

De woontrend retro neemt je mee terug naar de jaren '50, '60 en '70 van de vorige eeuw. Maar dan met een modern en fris tintje! Je ziet steeds meer meubels die geïnspireerd zijn op deze tijden. Ook de kleuren en accessoires die je nu veel ziet stammen van trends uit de vorige eeuw. Vraag het maar eens aan je moeder (als je er zelf niet bij was), zij had vast ook de vensterbanken vol met planten staan en plantenhangers aan het plafond hangen in de jaren '70. Benieuwd hoe je de retro woontrend toepast in een modern interieur? Je leest het in deze blog!

Retro meubels

Wanneer je een bezoekje brengt aan een meubelzaak kun je er niet meer omheen: retro meubels zijn hot! Vooral bij Scandinavische designers kun je duidelijk zien dat ze geïnspireerd zijn door vroegere tijden. Banken en stoelen met een retro look zijn niet te missen. Ze zijn in allerlei verschillende kleuren te krijgen en hebben van die typische ronde smalle pootjes en knopen op de rugleuning. Wanneer je de retro woontrend in je interieur wil toepassen mag zo'n vrolijk gekleurde bank of stoel niet ontbreken!

modern retro interieur modern retro interieur

Maar ook tv-meubels, dressoirs en salontafels zijn volop te krijgen in een retro tintje. De meubels zijn vaak gemaakt van hout en hebben meestal een vrij donkere, warme kleur. Tegenwoordig zie je de meubels in retro stijl ook in lichtere kleuren hout en wit. Ook hier zijn de schuine ronde pootjes kenmerkend. Verder zijn de meubels vaak strak afgewerkt, waardoor ze toch modern ogen en perfect passen in een Scandinavisch interieur.

Retro woontrend kleuren

Het moderne kleurenpalet wordt ook beïnvloed door de retro woontrend. Deze kleuren staan sterk tegenover het rustige en neutrale kleurenpalet dat de laatste jaren populair was. Nu gaan we voor warme geel/groen tinten zoals oker en mosterdgeel, rijke groentinten en prachtige kleuren blauw. Een combinatie van meerdere kleuren is kenmerkend voor een retro interieur. Je hoeft je niet strikt aan één accentkleur vast te houden. Vooral wanneer je de basis rustig houdt kun je helemaal los gegaan met gekleurde accessoires en meubels. Maak bijvoorbeeld een combinatie van geel en blauw. Maar ook een gekleurd muurtje kan prima in een retro interieur. Ga bijvoorbeeld voor rijk donkergroen of petrol blauw.

retro meubels

Retro woonaccessoires & planten

Natuurlijk mogen woonaccessoires niet ontbreken in een retro interieur. Ga bijvoorbeeld voor een gave retro lamp. Hang gave retro prints of posters aan de muren. Kies een leuk vloerkleed met een printje uit en kleed je bank aan met kussens of een plaid. Natuurlijk mogen planten in een retro interieur niet ontbreken. Ga voor een combinatie van grote en kleine planten met mooie bladeren en zet ook een paar leuke cactussen neer. Plantenhangers passen perfect bij een retro interieur. Snuffel eens rond op een rommelmarkt of bij de kringloop om echte originele retro accessoires te scoren.

De rotan woontrend sluit naadloos aan bij de retro woontrend. Ga bijvoorbeeld voor gevlochten manden als plantenpot. Een rotan stoel of een leuke rotan krukje past ook perfect in een retro interieur.

Meer woontrends ontdekken?

Ben jij altijd op zoek naar de laatste woontrends? Lees dan verder tussen onze trend artikelen vol wooninspiratie. Ontdek bijvoorbeeld de botanische woonstijl of de roze woontrend!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten