Tuin ideeën: de mooiste tuinverlichting
Wonen Tuinideeën Woonideeën

Tuin ideeën: de mooiste tuinverlichting

Op zoek naar gave tuin ideeën die wat licht in de duisternis brengen? We verzamelden de mooiste tuinverlichting inspiratie voor je! Ga je voor koperen tuinverlichting? Of waan je je liever in oosterse sferen? Voor ieder wat wils in deze blog:

Oosterse sferen

Breng het Oriëntaalse gevoel naar je tuin met deze bijzondere hangende lantaarns. De vormen doen meteen denken aan indrukwekkende Aziatische tempels. Doordat de lantaarns hangen deinen ze zachtjes mee op de wind, wat een rustgevend effect creëert. Deze tuinverlichting is ideaal voor liefhebbers van Oosterse sferen.

Koperen tuinverlichting

Koper blijft voorlopig helemaal in, en dat is niet zonder reden! De rustieke charme past uitstekend bij landelijke tuinen. Zeker in combinatie met ruwe houten meubels en accessoires werkt de koperen tuinverlichting perfect. Ook tussen het groen steekt het materiaal mooi af. De koperen olielantaarn is een tijdloos item die in praktisch elke tuin past. De wakkerende vlam zorgt voor een speelse verlichting en creëert zo een heerlijke sfeer.

De hanglantaarn is bevestigd aan een poot die eenvoudig in de grond gestoken kan worden. Plaats hem tussen tuinplanten langs het pad en verlicht zo de weg. Half verstopt tussen het groen straalt deze tuinverlichting zelfs iets mysterieus uit en komt zo het beste tot zijn recht.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door De Mollerie (@de_mollerie) op 26 Apr 2019 om 3:47 (PDT)

Gloeilamp? Goed idee!

Erg gaaf, de aanblik van de traditionele gloeilamp tussen de bloeiende planten en begroeiing in de tuin. De herkenbare ronde vormen van de gloeilamp staan mooi in diverse tuinstijlen. Vaak wordt dergelijke tuinverlichting geleverd in langere series. Zo verlicht je met gemak de gehele tuin op sfeervolle wijze. De gloeilamp niet milieubewust? Maak je geen zorgen, deze verlichting wordt tegenwoordig vaak met zuinige LED'jes geproduceerd. Zo kun je er zonder zorgen lang plezier van hebben!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door T A M A R A (@pinkdivaday) op 9 Mei 2018 om 12:38 (PDT)

Tuinverlichting op zonnekracht

Voor de écht milieubewuste tuinders onder ons is er de mogelijkheid om te kiezen voor tuinverlichting op zonne-energie. Veel tuinverlichting werkt op zonnekracht. Overdag wordt zonlicht opgevangen en opgeslagen in accu's. Zo kunnen ze 's avonds stralen in je tuintje. Het mooie aan dit soort tuinlampen? Ze hoeven niet op het elektriciteitsnet aangesloten te worden en hebben dus ook geen stopcontact nodig. Hierdoor kun je ze eenvoudig naar wens plaatsen en verplaatsen in je tuin.

Wil je ook binnenshuis energie besparen? Lees dan eens onze praktische tips om energie te besparen!

Hangende buitenverlichting

Heb je een veranda, afdakje of andere houten constructie in de tuin staan? Laat de spotjes links liggen en ga voor hangende buitenverlichting. Het liefst voor een buitenlamp die een echte eyecatcher is. Het is leuk om hier dezelfde stijl te gebruiken als de andere buitenlampen die in je tuin staan. Wij kozen hier voor een klassieke gloeilamp vorm met een vlakke koperen/metallic kap. Deze lamp heeft zowel een industriële als een landelijke uitstraling, wat hem geschikt maakt voor verschillende tuininrichtingen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Garden Lights (@gardenlightsnl) op 9 Apr 2019 om 1:38 (PDT)

Staande buitenlamp

Heb je voldoende ruimte in de tuin? Overweeg dan eens om een grote lantaarn centraal te plaatsen in je tuin. Een flinke staande buitenlamp kan een sterk hoofdelement vormen. Deze tuinverlichting heeft een imposante uitstraling en licht de tuin prachtig op zodra de avond gevallen is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door LICHTKUNDE LUNTEREN (@lichtkunde) op 23 Apr 2019 om 12:20 (PDT)

Heb je goede inspiratie opgedaan via dit artikel? Of licht jouw tuin 's avonds al prachtig op? Deel jouw tuin ideeën en tips op het gebied van tuinverlichting hieronder in de reacties!

Is je tuin overdag ook vrij donker? Lees dan eens onze nuttige tuin ideeën voor de schaduwtuin.

Meer tuinideeën?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Bekijk deze artikelen eens: Tuinideeën: 4x inspiratie voor jouw zomerse tuin, 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof en Tuin ideeën: de loungeset.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten