4 tips om een spetterend tuinfeest te geven
Tuinideeën Seizoenen Wooninspiratie

4 tips om een spetterend tuinfeest te geven

Krijg jij ook zo’n zin om een spetterend tuinfeest te geven als het lekker weer is? Voor je verjaardag of een andere bijzondere gelegenheid. Of gewoon zomaar natuurlijk, want waarom heb je een reden nodig voor een feestje? Laten we hopen op nog een paar mooie en zonnige dagen, nu de zon nog niet al te vroeg ondergaat. Wij geven je in ieder geval 4 tips waarmee je zó een spectaculair tuinfeest organiseert.

Maak je tuin klaar

Je wil natuurlijk dat je tuin er perfect uitziet als je een tuinfeestje gaat geven. Tip 1 is dan ook: maak je tuin klaar. Trek comfortabele werkkleding aan van bijvoorbeeld Engelbert Strauss en ruim je tuin op. Begin met het verwijderen van uitgebloeide eenjarige planten en haal al het onkruid weg. Maai het gras en vul lege plantenbakken en potten op met bloeiende planten uit het tuincentrum. Hier vind je meer tips om je tuin klaar te maken voor de zomer.

Feestelijke aankleding tuin

Feestelijke aankleding is misschien wel net zo belangrijk als een opgeruimde tuin. Onze tweede tip is daarom: kleed je tuin feestelijk aan. Hang slingers en ballonnen op. Leg fleurige tafelkleden neer en koop leuk vrolijk gekleurd (wegwerp) bestek en servies. Zet mooie vazen met bloemen op tafel om er een sfeervol en kleurrijk geheel van te maken.

Met lampionnen, snoeren met lichtjes en kaarsjes tover je je tuin om tot een romantisch paradijsje. Simpel, maar super effectief. Maak een paar knusse hoekjes met kleedjes en kussens, waar je lekker kunt gaan zitten. Zodra het begint te schemeren steek je de kaarsjes aan, wedden dat je complimentjes krijgt!

tuinfeest

Hapjes voor het tuinfeest

Bij een tuinfeest horen natuurlijk ook lekkere hapjes, dit is dan ook onze derde tip. Barbecueën past natuurlijk perfect bij een tuinfeest. Maak een buffet of dek een tafel met lekkere salades, andere bijgerechten en stokbrood met smeerseltjes. Haal vlees en vis in huis en geef iemand (bij voorkeur je partner en niet jijzelf) de taak van grillmaster.

Maar je kunt het ook heel anders aanpakken. Duik de keuken in en maak en tover een uitgebreid driegangenmenu op tafel. Of houd het simpel en ga voor hapjes die je laat rondgaan. Ook leuk: maak een vuurtje (in een vuurkorf o.i.d.) en geef iedereen spiezen met hotdogs en (voorgegaarde) hamburgers. Dek een tafel met broodjes, sauzen en garnituur (denk aan gebakken uitjes, augurken en andere soorten rauwkost) en laat iedereen zijn eigen broodje beleggen.

Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken op een tuinfeestje zijn marshmallows. Rooster ze op spiezen boven een kampvuurtje of boven de gloeiende kooltjes van de barbecue. Nog lekkerder: maak smores! Hierbij klem je een geroosterde marshmallow tussen twee koekjes met een stukje chocolade ertussen.

tuinfeest

Zomerse drankjes

Onze vierde en laatste tip: zorg voor lekkere en zomerse drankjes. Denk eens ‘out of the box’ en ga niet voor wijn en bier maar vul kannen met Sangria. Of maak kannen van je favoriete cocktails, de mojito en de margarita zijn hier in het bijzonder erg geschikt voor. Liever een drankje zonder alcohol? Maak zelf ice tea of limonade, veel lekkerder dan uit een pak/fles!

tuinfeest

Meer tuinideeën?

Ben je op zoek naar meer tuinideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 tuin ideeën voor de lente, Voortuin ideeën: 5x tips en inspiratie, 6x tuin ideeën: maak jouw tuin zomerproof en 17 moderne tuin ideeën

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten