Vakantie in eigen tuin? De mediterrane tuin
Tuinideeën Achtertuin ideeën

Vakantie in eigen tuin? De mediterrane tuin

Wil je ook elke dag het ultieme vakantiegevoel hebben in je eigen achtertuin? Dat kan met een mediterrane tuin! Maar hoe creëer je dat gevoel? Het is de perfecte mix van planten, levendige kleuren en rustieke elementen die je het gevoel geven dat je even bent ontsnapt naar een zonnig vakantieoord. Hier zijn een paar tips om jouw eigen mediterrane paradijs te creëren:

planten mediterrane tuin

1. Kies de juiste planten: 

Ga voor planten die het goed doen in een warm klimaat, zoals olijfbomen, lavendel, rozemarijn, agave en bougainvillea. Deze planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze verspreiden ook heerlijke geuren. Deze geuren trekken vlinders en bijen aan, waardoor je tuin tot leven komt.
plant mediterrane tuin

Tip: Extra leuk voor je mediterrane tuin zijn citrusplanten! Vooral sinaasappel- en citroenbomen geven echt die typische sfeer. Je kunt deze bomen gewoon kopen bij de tuinwinkel. En wie houdt er nu niet van om zelf citroenwater of sangria te maken met fruit uit eigen tuin?

kleurrijke tuin

2. Creëer de sfeer: 

Voeg rustieke elementen toe zoals terracotta potten, stenen paden, vuurkorf, een fontein of andere waterelementen. Een rustieke tuinborder laat je meteen voelen alsof je in Spanje of Griekenland bent. Deze toevoegingen geven karakter aan je tuin en brengen de ontspannen sfeer van de Middellandse Zee naar huis.

mediterrane elementen tuin

3. Speel met kleur: 

Denk aan warme, aardse tinten zoals terracotta, oker, turquoise en diepblauw om een ​​levendige en uitnodigende sfeer te creëren. Deze kleuren kunnen zitten in meubels en potten of bloemen. Mix en match kleurrijke bloemen zoals geraniums, oleanders en hibiscus om een ​​prachtig kleurenpalet te maken. 

zithoek tuin

4. Maak gezellige zithoekjes: 

Zet gezellige stoelen en banken neer tussen het groen, waar je kunt relaxen en genieten van de rust en stilte van je mediterrane tuin. Voeg wat kleurrijke kussens en kaarsen toe voor extra gezelligheid als het avond wordt. 

TIP: Lichtslingers! 


mediterrane tuinenEen mediterrane tuin is een fantastische manier om een vleugje vakantiegevoel in je eigen achtertuin te brengen!

Op zoek naar meer inspiratie voor je achtertuin? Bekijk hier meer blogs over je tuin en laat je inspireren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten