Alle soorten zonwering op een rijtje

Op zoek naar de perfecte zonwering voor jouw huis? Van klassieke gordijnen tot trendy screens, er zijn talloze opties om uit te kiezen die perfect passen bij jouw woonstijl en behoeften. Benieuwd naar welke zonwering het beste past bij dat ene raam in jouw huis? Wij hebben alle populaire zonweringen op een rijtje gezet! 

gordijnen

Gordijnen

Gordijnen bieden een klassieke uitstraling in elke woning. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren en de perfecte knusse sfeer kunt creëren voor elke kamer. 

Zonneschermen

Zonneschermen zijn perfect voor buitenruimtes zoals terrassen, patio's en balkons. Ze bieden uitstekende schaduw en bescherming tegen direct zonlicht, waardoor ze ideaal zijn voor woningen op het zuiden. Met zonneschermen kun je genieten van de buitenlucht zonder blootgesteld te worden aan de felle, hete zon, waardoor je huis heerlijk koel blijft in de zomer. Je hebt nu ook zonneschermen die op zonne-energie werken. Benieuwd hoe dat werkt? Kijk hier verder.

Lamellen

Lamellen zijn een moderne en strakke optie voor zonwering. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, waaronder aluminium, hout en kunststof. Met lamellen regel je de hoeveelheid lichtinval en privacy door ze te kantelen. Heb je grote ramen of schuifdeuren? Dan zijn lamellen een goede optie!

jaloezien

Jaloezieën

Jaloezieën zijn vergelijkbaar met lamellen, maar hebben smallere horizontale stroken. Doordat ze gemaakt worden in verschillende materialen, van hout tot aluminium en vinyl, zijn ze echte allrounders. Ze zijn perfect voor het regelen van de lichtinval en het behouden van privacy. Een slimme keuze voor het raam in je woonkamer! 

Rolluiken

Rolluiken zijn de ultieme keuze als het gaat om het blokkeren van licht en het behouden van privacy. Ze zijn gemaakt van stevige materialen zoals aluminium of PVC en kunnen worden opgerold om het licht volledig buiten te sluiten. Rolluiken zijn vooral handig voor slaapkamers, home cinema's of andere ruimtes die je totaal donker wilt hebben. 

screens

Screens

Screens zijn een moderne keuze voor zonwering, vooral voor ramen die veel zonlicht ontvangen. Ze behouden het zicht naar buiten en filteren tegelijkertijd het zonlicht en de warmte met duurzaam gaasachtig materiaal. Ze creëren een comfortabele en lichte omgeving in huis en bieden bescherming tegen verblinding en schadelijke UV-stralen. Perfect voor je home office!

markiezen

Markiezen

Markiezen staan bekend om hun elegante uitstraling en effectieve bescherming tegen de zon. Ze hebben een stevig frame met een doek dat naar beneden hangt. Perfect voor ramen die veel direct zonlicht ontvangen. Ze voegen niet alleen karakter toe aan de buitenkant van je huis, maar bieden ook schaduw en verkoeling binnenshuis. Ideaal voor ramen aan de voor- en achterkant van je woning. 

Of je nu gaat voor elegante gordijnen, moderne lamellen, strakke jaloezieën of stevige rolluiken, zonwering is een belangrijk element in huis dat niet mag worden onderschat. Met de juiste zonwering maak je een gezellige, comfortabele sfeer in jouw thuis.

Op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk hier onze blogs voor verschillende woonstijlen en laat je inspireren! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten