Welke vloeren behoren tot de woontrends van nu?
Inrichting

Welke vloeren behoren tot de woontrends van nu?

Vloeren vormen de basis van je huis en kunnen de sfeer en stijl van je ruimte compleet maken. Met een laminaatvloer leg je een heel andere basis in je woning dan met een visgraat vloer, om maar een voorbeeld te noemen. Wil je de juiste sfeer creëren, dan begint dit met het plaatsen van een vloer die helemaal bij jouw wensen en voorkeuren past. De trends op het gebied van vloeren ontwikkelen zich continu. We zien nieuwe soorten vloeren, maar we zien ook dat oudere trends weer opnieuw tot leven komen. Welke vloeren behoren tot de woontrends van nu? Wij geven je de top 5!

1. Laminaatvloer: veelzijdig en duurzaam

Laminaatvloeren blijven enorm populair vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en betaalbaarheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan designs, van klassiek hout tot moderne patronen. Laminaat is een uitstekende keuze voor drukke huishoudens vanwege zijn weerstand tegen krassen en gemakkelijke onderhoud. Het past perfect in zowel een modern als een traditioneel interieur en biedt een stijlvolle look zonder de hoge kosten van echt hout.

2. Visgraat vloer: elegant en tijdloos

De visgraat vloer is terug van weggeweest en is tegenwoordig één van de meest gewilde vloertrends. Deze klassieke stijl brengt een vleugje elegantie en verfijning in elke ruimte. Je hebt eindeloos veel keuze als het gaat om visgraat vloeren, zoals ook bij www.vloereninterieur.com. Het unieke patroon van de visgraat vloer is ideaal voor zowel een klassiek als een hedendaags interieur en voegt een rijke, diepe textuur toe aan je huis. Deze vloer is perfect voor iedereen die een statement wil maken met de vloerkeuze.

3. PVC vloer: praktisch en stijlvol

PVC vloeren zijn een fantastische optie voor mensen die de look van hout of steen willen, maar de duurzaamheid en het gemak van vinyl nodig hebben. Deze vloeren zijn waterbestendig, slijtvast en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor keukens en badkamers. Met een breed scala aan patronen en kleuren kun je met PVC vloeren een persoonlijke touch aan je ruimte geven. Door de onderhoudsvriendelijkheid en het gemak van schoonmaken is de PVC vloer ook een uitstekende keuze voor gezinnen met kleine kinderen en / of huisdieren.

4. Betonlook vloer: industrieel en modern

Voor een moderne, industriële look is de betonlook vloer een uitstekende keuze. Deze vloer geeft je interieur een strakke en minimalistische uitstraling. Het is een perfecte match voor een industrieel design, maar kan ook een prachtig contrast vormen in een meer traditioneel ingerichte ruimte. De betonlook is zowel in tegelvorm als in een gegoten vorm beschikbaar en kan aangepast worden aan jouw persoonlijke stijlvoorkeuren.

5. Kurkvloer: milieuvriendelijk en comfortabel

Als we het hebben over de kurkvloer, dan denk je misschien direct terug aan het jaar nul. Voor velen lijkt deze keuze ouderwets, maar niets is minder waar. Kurkvloeren winnen namelijk weer aan populariteit, vooral door hun duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Kurk is een natuurlijk materiaal dat comfort en warmte biedt. Het is ook geluiddempend en warmte-isolerend, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat. Deze vloer past goed in een natuurlijk of Scandinavisch interieur en biedt een unieke, zachte textuur die je niet snel vindt bij andere vloersoorten.


Op zoek naar meer inspiratie voor vloeren? Bekijk hier de blog voor de meest gestelde vragen en antwoorden van PVC vloeren en laminaatvloeren!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten