5 Tips om een PVC-vloer te combineren met jouw interieur
Wooninspiratie Woonstijlen

5 Tips om een PVC-vloer te combineren met jouw interieur

Laten we het hebben over de belangrijkste basis van je huis - de vloer. De vloer kan de toon zetten voor de gehele kamer. Als je op zoek bent naar veelzijdigheid, duurzaamheid en eindeloze ontwerp-mogelijkheden, dan is PVC-vloer de beste keuze. Hier zijn 5 tips om je PVC vloer te combineren met de rest van jouw interieur!

1. Mix & Match je PVC- vloer

Een van de beste dingen aan PVC-vloeren is dat je eindeloos kunt spelen met patronen. Dus waarom zou je jezelf beperken tot één enkele stijl in je huis? Meng verschillende patronen en texturen om een unieke look te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een houtachtige PVC-vloer in de woonkamer en een lichte, grijstint PVC-vloer in de keuken.

2. Spelen met kleur 

De opkomende trend van 2023 is maximalisme. Veel kleur, drama en statement pieces. Hou je wel een beetje van dit soort drama in je huis? Overweeg dan om met kleurcontrasten te spelen. Als je een lichte, neutrale PVC-vloer hebt, kun je de ruimte opfleuren met kleurrijke en stoere stalen meubels of accessoires. Je kan dit zelfs met een felgekleurde bank combineren! 

Maar ook voor de minimalisten onder ons is een PVC-vloer een perfecte basis om te spelen met kleur. Denk aan gekleurde kussens, lampen of schilderijen. Zo breng je met weinig moeite toch een vleugje persoonlijkheid in je huis.

3. Vloerkleden maken het verschil 

PVC-vloeren kunnen ook een gezellig kleedje gebruiken. Kies een vloerkleed om een specifiek gebied in je huis te accentueren, zoals de zithoek in de woonkamer. Dit zorgt niet alleen voor een warme uitstraling, maar voegt ook wat extra’s toe aan je PVC-vloer.

4. Een plantje hier, een bloemetje daar 

Of je nu kiest voor weelderige kamerplanten of schattige vetplantjes, groen brengt leven in je interieur en vormt een perfecte aanvulling op PVC-vloeren. En het maakt je huis een stuk gezelliger! Zet ze in stijlvolle potten of manden voor dat extra vleugje klasse.

5. Geef je muur wat liefde

Je PVC vloer is een goede basis voor andere kleuren en patronen in je huis. Ga voor behang met opvallende patronen of frisse verfkleuren. Door je muren opvallend te maken en de vloer neutraal te laten, trek je de aandacht weg van je vloer en creëer je een uitgebalanceerde ruimte. 

Mixen, matchen, spelen en genieten - maak van je huis een plek waar je je echt thuis voelt. Of je nou van de maximalistische stijl houdt, of juist liever minimalistische aardetinten in huis hebt. Het leggen van een PVC-vloer is gemakkelijk zelf te doen door klik- of plak-PVC vloeren. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je PVC-vloer het middelpunt van jouw unieke stijl!

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie, tips en tricks voor jouw interieur? Lees meer bij kamer ideeën op Woonblog en laat je inspireren! 

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten