Zwart interieur: wat kun je ermee?

Op zoek naar wooninspiratie voor een zwart interieur? Een zwart interieur kan heel mooi zijn, wanneer je de juiste accenten en meubels toevoegt in de ruimte. Je kunt ervoor kiezen om slechts een muur/gedeelte in je interieur zwart te maken of je kunt je gehele interieur in het zwart kiezen. Benieuwd op wat voor manieren je de kleur zwart kunt laten terugkomen in jouw interieur? Lees dan snel verder!

Zwarte muur: simpel maar mooi

Een zwarte muur kan al veel doen in een ruimte. Er wordt vaak gezegd dat de ruimte een stuk kleiner oogt wanneer er wordt gekozen voor zwart op de muren, maar dit hoeft niet altijd zo zijn. Het kan daarentegen ook veel rust brengen in de kamer.

Wanneer je ervoor kiest om een muur zwart te verven is het belangrijk dat de kleur op de vloer niet te veel afsteekt. Heb je bijvoorbeeld een roze kleed op de vloer liggen? Dan kun je beter kiezen voor een donkergrijze kleur op de muur. Bij een houten vloer kan een zwarte muur over het algemeen altijd. Zorg wel voor voldoende lichtinval in de kamer, anders kan het te donker worden en dan lijkt de kamer kleiner dan dat het werkelijk is.

omslagfoto zwart interieur

Zwart-wit interieur

Houd jij van een strakke inrichting? Dan is een zwart-wit interieur misschien wel iets voor jou. Een zwart-wit interieur past goed binnen de moderne woonstijl. Deze woonstijl is simplistisch, egaal en vooral strak. Je ziet veel strakke lijnen lopen dit interieur. Daarnaast zie je vrijwel geen accessoires.

moderne slaapkamer

Zwart interieur: een openhaard in huis

Ben jij helemaal weg van de kleur zwart, maar durf je het niet aan om een volledige muur zwart te verven of om een zwarte bank aan te schaffen? Ga dan voor een zwarte eyecatcher in huis! In de woonkamer kan dit bijvoorbeeld d.m.v. een zwart kleed zijn of nog gaver: een zwarte haard! Heb jij altijd al gedroomd van een mooie openhaard of kachel in huis? ‘s Avonds met koud weer lekker opwarmen bij de haard, onder het genot van een kopje thee. Kijk voor mooie Gashaarden bij Droomkachels.

omslagfoto zwart interieur

Zwart met goud

De kleur zwart is ook mooi te combineren met de kleur goud, bronze of zilver. Voeg enkel een aantal woonaccessoires toe in een van deze kleuren. Zwart met goud ziet er vaak chique uit. Hang bijvoorbeeld een gouden lamp op of ga voor een goudkleurig schilderij. Hierdoor ziet de ruimte er gelijk veel gezelliger en smaakvoller uit.

omslagfoto zwart interieur

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem gerust eens een kijkje tussen de artikelen: Interieur kleuren 2019 | Autumn-winter, Pastel interieur: fris, open en gezellig, 3x Groene slaapkamer: go green! en Moderne woonkamer | woonideeën & inspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten