Zo verwerk je een aquarium in je interieur! 9x inspiratie
Interieur Woonkamer inspiratie Wonen

Zo verwerk je een aquarium in je interieur! 9x inspiratie

Het toevoegen van een aquarium aan je interieur is een goede manier om een vleugje rust, gezelligheid en levendigheid aan je huis toe te voegen. Met kleurrijke vissen en weelderige waterplanten creëer je een prachtige onderwaterwereld. In dit blogartikel delen we een aantal tips om aquaria op een stijlvolle manier in je interieur te verwerken.

Disclaimer: raadpleeg altijd een specialist wanneer je een aquarium neemt om te kijken welke vissen bij elkaar kunnen en hoe groot het aquarium moet zijn. 

1. Aquarium als eyecatcher

Maak een aquarium het middelpunt van je woonkamer. Plaats het op een strategische plek, zoals in het midden van de woonkamer of tegen een prominente muur. Kies voor een modern en stijlvol aquarium dat past bij je interieurstijl. Dit wordt gegarandeerd een blikvanger!

2. Aquarium als scheidingswand

Een groot aquarium is ideaal om te gebruiken als scheidingswand tussen twee ruimtes. Het creëert niet alleen een visueel aantrekkelijke afscheiding, maar het laat ook het licht door, waardoor beide kamers helder blijven en een gevoel van openheid behouden.

3. Geïntegreerd in het meubilair

Voor een naadloze integratie kun je een op maat gemaakt aquarium in je meubilair laten verwerken. Denk hierbij aan een elegant aquarium als salontafel of een prachtig aquarium als onderdeel van je boekenplank.

4. Verticaal aquarium

Als je een kleine woning hebt, is een verticaal aquarium een praktische keuze. Deze slanke ontwerpen kunnen tegen een muur worden bevestigd en nemen minimale ruimte in beslag. Toch voegen ze kleur toe aan je woning. 

5. Thema aquarium

Richt je aquarium in volgens een specifiek thema. Misschien ben je dol op een industrieel interieur of juist een rustgevende Japanse Zen-tuin. Dan is het extra leuk om deze stijl ook door te trekken naar je aquarium. Ga voor bijpassende decoratieve elementen, planten en vissen om het thema tot leven te brengen.

6. Ingebouwd in de muur

Een strak en modern ontwerp om een aquarium in je interieur te verwerken is door het in de muur in te bouwen. Hierdoor ontstaat een naadloos uiterlijk dat perfect past bij moderne en minimalistische interieurstijlen.

7. Mini Aquarium

Heb je niet veel ruimte? Kijk dan eens naar mini aquaria. Plaats kleine aquaria op vensterbanken, bijzettafels of in de keuken om een vleugje natuurlijkheid en kleur toe te voegen aan zelfs de kleinste hoeken van je huis. 

Let er wel op dat je in een klein aquarium geen vissen zet die er niet in mogen. Goudvissen hebben bijvoorbeeld eigenlijk erg veel ruimte nodig. Ga daarom eerder voor guppen of garnaaltjes. Check dit altijd bij de winkel waar je je vissen koopt. 

8. Aquariumverlichting

Accentueer je aquarium en creëer meer sfeer met speciale led aquarium verlichting. Kies voor strategisch geplaatste verlichting om de kleuren van je vissen en het onderwaterlandschap te laten stralen, vooral 's avonds. Zorg er wel voor dat de verlichting ‘s nachts gedimd wordt of uit gaat. 

9. Onderhoud 

Onthoud dat een aquarium regelmatig onderhoud nodig heeft om de gezondheid van de vissen en de helderheid van het water te behouden. Kies duurzame en ethische methoden bij het selecteren van vissen en waterplanten. Zo kun je extra lang genieten van je aquarium.

Met deze inspirerende ideeën kun je een aquarium in je interieur verwerken op een manier die perfect aansluit bij jouw stijl en smaak. Geniet van de schoonheid en de rustgevende sfeer die het met zich meebrengt!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten