Zo richt je een Industriële woonkamer in!

Op zoek naar wooninspiratie voor een industriële woonkamer? De industriële stijl is geïnspireerd op constructies uit de bouw. De objecten in een industriële woonkamer bestaan dan ook uit simplistische elementen. Het gebruik van materialen is erg belangrijk binnen deze woonstijl. Combineer metaal, hout en leer. Dit geeft een stoere, sfeervolle en gezellige uitstraling aan jouw woonkamer!

De basis van iedere woonkamer: de muur en de vloer.

Een industriële woonkamer kenmerkt zich als stoer en gezellig. Zorg ervoor dat de muur een eyecatcher is in je woonkamer. Kies bijvoorbeeld voor een stenen muur of ga voor een betonlook. Je kunt kiezen om echte materialen te gebruiken. Of kies een goedkopere variant: behang! Hiervan heb je veel verschillende soorten en kleuren.

Laat jouw vloer stralen!

De vloer is ook een belangrijke basis in jouw industriële woonkamer. Kies je voor een betonlook op de muur? Ga dan voor een houten vloer! De combinatie van hout en beton geeft een warme en stoere uitstraling aan jouw interieur.

Een betonnen vloer geeft ook een hele stoere uitstraling aan een woonkamer. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan een betonnen vloer gestort worden, waardoor de vloer een robuuste uitstraling krijgt. Tegenwoordig zijn er ook veel alternatieven, die een stuk goedkoper zijn en ook heel echt ogen. Zo heb je bijvoorbeeld PVC tegels, een gietvloer of een betoncoating.

Leg in het midden van de woonkamer een kleed neer! Dit benadrukt de warmte en gezelligheid. Kies bijvoorbeeld voor een dierenvacht, dit past helemaal binnen een industriële look!

stenen muur

De inrichting van een industriële woonkamer

Binnen een industrieel interieur passen veel verschillende meubels en accessoires. Kies en combineer de juiste materialen en maak zo jouw industriële look helemaal compleet!

Het basiselement van een woonkamer is vaak de bank. Een leren bank in de kleuren bruin of cognac past goed bij de stijl van de industriële woonkamer. Dit is tenslotte hét kenmerk van een industriële woonkamer. Plaats een klein houten of metalen bijzettafeltje bij de bank en decoreer deze met wat kaarsjes.

Om 's Avonds lekker televisie te kunnen kijken is het belangrijk dat er een mooi meubel is waar de televisie op staat. Tv meubels zijn dan ook erg belangrijk en past goed binnen een industriële woonkamer. Een tv meubel is tegenwoordig meer dan alleen een opbergkast, het is namelijk een echte blikvanger. Kijk voor een mooi tv meubel bijvoorbeeld op haco.nu.

industriële woonkamer leren bank industriële woonkamer kast

Verlichting: de sfeermaker in ieder interieur!

Een industriële lamp kenmerkt zich door het robuuste metaal. Je kunt kiezen voor een staande of hangende lamp.

Hanglampen zijn tegenwoordig erg populair. Eén grote metalen lamp of juist verschillende kleine bij elkaar? Combineer en kies wat jij het leukst vindt binnen jouw industriële woonkamer!

industriële woonkamer lamp industriële woonkamer lamp

Meer ideeën voor een industrieel interieur opdoen?

Kijk eens tussen onze artikelen over een industrieel interieur of lees het artikel en ontdek de 5 tips over een stoer en zacht industrieel interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten