Wordt het jaar 2020 hét jaar van de stoere keuken?
Wonen Keuken inspiratie Wooninspiratie

Wordt het jaar 2020 hét jaar van de stoere keuken?

Voor dit jaar zien we vooral keukens met hout, gecombineerd met andere materialen zoals kunststof, beton(look) of natuursteen. Een tweede element dat zeker opvalt in de keuken van 2020 is het keukeneiland. Combineer de vrij stoere look met een keukeneiland en je komt gegarandeerd uit bij industriële barkrukken. Wij gaan in dit artikel even dieper in op deze toch wel bijzondere meubelen. Want geef zelf toe: de ene barkruk is de andere niet!

Kies de perfecte hoogte voor je barkruk

Als je voor de aankoop van een stel barkrukken voor je keuken staat, let dan goed op. Er zijn namelijk twee verschillende soorten barstoelen. Het verschil zit vooral in de hoogte.

Er bestaan barkrukken die speciaal ontworpen zijn voor aan een bar. Deze zijn een stuk hoger dan de krukken die je gebruikt voor aan je keukeneiland. Wil je de stoere barkrukken toch op verschillende plekken inzetten? Ga dan voor barstoelen die in hoogte verstelbaar zijn. In principe moet je altijd tussen de zitting en de onderkant van je bar of blad van je keukeneiland 25 tot 30 cm ruimte voorzien. Zo heb je genoeg beenruimte om comfortabel te zitten. Stoelen met een zachte zitting zakken altijd iets in op het moment dat je plaatsneemt. Hiermee heb je dus iets meer speling.

Vind je het fijn als een barkruk armleuningen heeft? Houd er dan rekening mee dat de stoel volledig onder het blad van de bar/keukeneiland past. Soms lukt dit niet helemaal, waardoor de stoelen tegen de bar aan komen te staan. Dit oogt rommelig en het neemt veel ruimte in beslag.

barkrukken keuken inspirate keuken inspiratie

Stoer of minder stoer.. toch stoer!

Je kunt uiteraard kiezen voor een zeer stoere keuken zoals bij de industriële stijl. Daar passen dan ook robuuste barkrukken met metaal, leer of zelfs met dierenvacht bij. Maar ook een keuken met strakke houten deuren of een betonlook keukenblad ogen stoer. Daar kies je dan ook krukken bij die stoer zijn, maar toch meer verfijnde lijnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan metalen stoelen met elegante vormgeving.

Wil jij aan je vintage interieur een stoere touch geven? Voeg dan bijvoorbeeld toffe elementen toe met stoere materialen. Als je bijvoorbeeld aan een barkruk denkt binnen dit interieur kun je denken aan een velvet zit in combinatie met donker hout en een fijn onderstel zoals een sledestoel. En waarom zou je voor je super moderne interieur geen industriële barkrukken kiezen? Het is dé ideale manier om contrasten te creëren en met eyecatchers te werken. Met andere woorden: zowel met de vorm, de kleur als het materiaal kun je zelf bepalen hoe stoer je gaat.

barkrukken

Meer keuken inspiratie?

Op zoek naar meer keuken inspiratie? Lees dan eens de artikelen: Keuken met barretje: ideaal voor de vrijmibo, Inspiratie keuken: 9 toffe ideeën, Keuken ideeën: 3 verschillende woonstijlen en Scandinavische keuken: unieke keukeninspiratie

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten