Preview: dé woontrends van 2018!

Yes, het is weer oktober dé maand waarin we gaan zien wat de woontrends van 2018 gaan worden. Een spannende maand voor de interieur junkies van Woonblog. Traditiegetrouw wordt deze woonmaand gestart met de VT Wonen & Design beurs. Het grootste woonevenement in Nederland. De woontrends voor de komende seizoenen worden hier gepresenteerd. Ben jij ook benieuwd naar de woontrends van 2018? We geven je in deze blog alvast een sneak preview.

Trendkleuren 2018

In het najaar presenteren de grote namen zoals Pantone de kleurtrends voor 2018. Vergeet de zomerse frisse kleuren. Dit najaar worden de kleuren dieper en warmer van toon. Denk aan warme bruintinten en donker terracotta. Ook diepe kleuren zoals donkergroen en petrol doen het goed in de nieuwe interieurstijlen. Kleuraccenten worden aangebracht door te werken met okergeel, oranje en zachtroze. Een verrassend kleurenpallet voor 2018 waar je alle kanten mee uit kunt. Benieuwd naar wat deze kleuren doen voor jouw interieur?

Lees hier meer over de trendkleur petrol.

Petrol

Materialen woontrends 2018

In het gebruik van materialen herken je nu al twee stijlen en woontrends voor 2018. De natuur is opnieuw trendy. Je ziet organische materialen in bijna in alle interieurstijlen terugkomen. Om hier bij aan te sluiten mag hout echt niet meer ontbreken in je interieur. Denk aan meubels van eiken of donker teak. Daarnaast is het gebruik van marmer geen tijdelijke trend. Ook in 2018 zien we natuursteen volop in het interieur terug. Accessoires van natuurlijke materialen zoals rotan en riet maken deze stijl helemaal af. Uiteraard kun je bij deze stijl niet zonder groene kamerplanten. Zo haal je de natuur nog meer naar binnen!

Nu de economische crisis overwonnen lijkt, zie je dat de interieurs weer klassieker en eleganter worden. Het minimalistische interieur maakt plaats voor een sophisticated interieur, dat warmte en sfeer uitstraalt. Bij deze tweede trend staan volle en rijke materialen centraal. Stoffen zoals wol, velours en fluweel passen perfect in deze stijl. Ze geven je interieur direct een luxe uitstraling. Met goudkleurige accessoires van messing maak je deze chique look compleet.

Woontrends

Trends in dessin

De geometrische en grafische designs zagen we dit seizoen al veel. Goed nieuws: deze designs gaan mee naar het najaar. De geometrische vormen zie je niet alleen in accessoires, maar ook in behang. In diverse collecties worden strakke geometrische vormen gecombineerd met patronen van bladeren. Je merkt het al, de natuur is de rode draad die door veel interieur stijlen loopt dit najaar.

Slaapkamer

Nog meer woontrends?

Na deze preview kunnen we niet wachten wat de woontrends van 2018 ons nog meer gaat brengen. Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Volg Woonblog op Facebook en Instagram als je op de hoogte wil blijven van alle nieuwe trends. Direct aan de slag met de nieuwe woontrends? Lees onze blog over trendy velvet en velours!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten