Slaapkamer inspiratie: groen, petrol en paars
Woontrends Slaapkamer ideeën Wooninspiratie

Slaapkamer inspiratie: groen, petrol en paars

Struinend over de woonboulevard op zoek naar slaapkamer inspiratie kom je altijd de leukste woontrends tegen. Zo zagen we laatst bij de Ikea een prachtige slaapkamer in de kleuren smaragdgroen, petrol en paars. Prachtige rijke kleuren die een overweldigend gevoel van luxe uitstraalden. Wanneer we iets gaafs spotten willen we dit natuurlijk met jullie delen. Lees verder om te ontdekken hoe je deze kleuren in je slaapkamer toepast!

paarse bank

Kleurenpalet voor de slaapkamer

We hebben voor de gelegenheid een mooie visual van het kleurenpalet voor de slaapkamer gemaakt, zodat het iets meer tot de verbeelding spreekt. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur. Denk aan een zwoele jungle met bladeren in allerlei kleuren of de prachtige kleuren van een pauw. Het kleurenpalet loopt van super donkergroen, naar smaragdgroen, turquoise en petrol blauw tot diep donkerpaars. Het kleurenpalet is donker en zwoel en geeft een luxe en romantische sfeer aan je slaapkamer. En dat is precies wat je wil bereiken met deze kleuren.

groene slaapkamer

Vloeren en muren

Maar hoe pas je dit kleurenpalet nou toe in een slaapkamer? Kies als basiskleuren smaragdgroen (de middelste groene kleur) en petrol (de donkerste blauwe kleur) en laat de andere kleuren als accentkleuren terugkomen. De meeste mensen kiezen voor wit als basiskleur voor de inrichting, maar wanneer je deze woontrend wil toepassen is dat precies wat je niet moet doen. Verf je muren smaragdgroen of petrol als basis (het plafond mag natuurlijk wel wit blijven) of maak een combinatie van deze twee kleuren. Wat ook heel leuk kan zijn in deze woontrend is een wandje met jungle behang.

Ga voor een neutrale vloer die aansluit bij de donkere muren. Denk aan een donker grijze gietvloer of een neutrale houten vloer of laminaat. Kleed het aan met een mooi vloerkleed in een van de bovenstaande kleuren om de ruimte wat meer textuur en vulling te geven. Een lekker kleed sluit perfect aan bij het luxe gevoel wat deze slaapkamer uitstraalt.

groene woonkamer

Meubels in een smaragdgroene slaapkamer

Met de meubels kun je in deze slaapkamer alle kanten op. Je kunt ervoor kiezen om voor de luxe uitstraling te versterken met donkere meubels van donker hout of in donkere kleuren. Een mooie groot bed met een gestoffeerd hoofdbord past hier perfect bij. Zorg ook voor een lekker loungeplekje in de slaapkamer met een mooie grote fauteuil. Bijvoorbeeld van velours in het paars of smaragdgroen.

Maar je kunt ook een andere kant op met deze slaapkamer. Combineer 'm met de urban jungle woontrend voor een meer relaxt gevoel. Knap oude meubels op, zoals bijvoorbeeld een mooi antiek dressoir en ga voor shabby chique. En kies in plaats van een fauteuil van velours voor een rotan stoel. Maak gebruik van natuurlijke materialen en elementen om de urban jungle stijl te combineren met het kleurenpalet.

Woonaccessoires in de slaapkamer

Natuurlijk mogen woonaccessoires niet ontbreken in deze slaapkamer. De perfecte manier om er een geheel van te maken is met planten. Kies voor een paar grote planten om lege hoekjes op te vullen, zoals bijvoorbeeld een mooie drakenbloedboom of een palm. En kleed het verder aan met cactussen, vetplantjes en andere planten. In de plantenpotten kun je de accentkleuren mooi terug te laten komen.

Creëer gezellige hoekjes door accessoires uit te stallen op nachtkastjes en een dressoir of ladenkast. Vul de planten aan met mooie vazen, kruiken en persoonlijke aankleding zoals foto's, boeken en souvenirs. Een paar zand- of goudkleurige accessoires passen perfect bij dit kleurenpalet. Dit kun je bijvoorbeeld verwerken in nachtlampjes of fotolijstjes.

Het beddengoed mogen we niet vergeten in een artikel vol slaapkamer inspiratie. Kies voor luxe beddengoed in één van de bovenstaande kleuren. Je kunt ook voor beddengoed in een neutrale kleur kiezen, zoals grijs of zelfs wit. Kleed het dan aan met mooie gekleurde kussens en een sprei.

slaapkamer

Nog meer slaapkamer inspiratie?

Durf jij het aan deze gewaagde kleurencombinatie? Of zoek je liever nog even verder voor meer slaapkamer inspiratie? Gelukkig hebben we ook een heleboel leuke artikelen met meer neutrale slaapkamers!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten