De geheimen van een succesvolle woonkamer make-over
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

De geheimen van een succesvolle woonkamer make-over

Ben je ook zo fan van alle woonprogramma’s op tv? Een interieurstylist tovert in no-time de woonkamer om in een stijlvolle ruimte met veel sfeer. Na het zien van zo’n fantastische metamorfose sta ik ook te trappelen aan de slag te gaan. Maar waar te beginnen? In deze blog verklappen we de geheimen van een succesvolle make-over van de woonkamer.

Het geheim van een goede basis

Het klinkt eenvoudig, maar ga eerst terug naar de basis. De woonkamer is dé centrale plaats in jouw woning. Niet voor niets wordt de woonkamer ook wel de living genoemd. Je brengt hier heel wat uurtjes door. Kijk eens naar de activiteiten die plaatsvinden in jouw living; tv-kijken, eten, studeren, werken. Maak dit lijstje compleet met jouw eigen activiteiten. Bedenk dan goed welke activiteiten voor jou het belangrijkst zijn. Kijk je graag uren tv? Dan mag een comfortabele bank niet ontbreken. Eet je graag uitgebreid met familie? Dan is een grote tafel onmisbaar. Door rekening te houden met jouw activiteiten creëer je de perfecte basis voor jouw living.

Verlichting in de woonkamer

Nu de basis goed in beeld is, ontdek je hier het geheim van een goede verlichting in de woonkamer. Dit begint met een lichtplan. Klinkt lastig, maar dat valt reuze mee. Kijk opnieuw naar de activiteiten in jouw living. Waar ga je eten, lezen, werken, tv-kijken? Wat voor soort licht heb je hierbij nodig? Een leeslamp is heel praktisch op je werkplek, maar doet niets voor de sfeer in de zithoek. Door de combinatie van hang-, vloer- en wandverlichting kun je functioneel licht eenvoudig mixen met sfeerlicht. Zie verlichting niet alleen als lichtbron, maar ook als styling object. Met design verlichting voeg je een echte eye catcher toe aan je living.

landelijke woonkamer

Combinaties van stijlen

Vraag jij je ook altijd af hoe ze iedere keer komen tot een spannende inrichting? Het geheim schuilt in de de combinaties van woonstijlen. De living inrichten met verschillende stijlen geeft een frisse en persoonlijke look! Een groot voordeel is dat niet alles uit je huidige living vervangen hoeft te worden. Heb je bijvoorbeeld een emotionele band met het antieke kastje van oma of andere erfstukken? Dan mogen deze zeker niet ontbreken in de nieuwe living. Door te spelen met het contrast van oud en nieuw maak je de inrichting speels en interessant. Leef je uit! Combineer het antieke kastje van oma met een strakke design stoel voor een persoonlijk interieur.

landelijk interieur

Meer wooninspiratie?

Ben je op zoek naar meer wooninspiratie voor een Scandinavisch interieur? Neem dan eens kijkje tussen de artikelen: Scandinavische slaapkamer inrichten: 4x wooninspiratie, Scandinavisch interieur: tover jouw huis helemaal om!, Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust! en Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten