Woonkamer inspiratie: een schilderij aan de muur
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Woonkamer inspiratie: een schilderij aan de muur

Een schilderij aan de muur is de perfecte manier om een persoonlijke touch aan je woonkamer te geven. Het creëert sfeer en maakt je woonkamer helemaal af. Maar hoe kies je nou het perfecte schilderij? Wij vertellen je over de verschillende stijlen en mogelijkheden zodat jij het schilderij van je dromen vindt.

De verschillende stijlen

Een eerste stap bij het uitzoeken van een schilderij is bepalen van welke stijl je houdt. Een abstract kunstwerk stelt vaak niet iets concreets voor, maar is een samenspel van lijnen vormen en kleuren. Ze komen in allerlei verschillende soorten en maten, van druk en felgekleurd tot rustig. Het leuke van een abstract schilderij is dat iedereen er iets anders in ziet of er een ander gevoel bij heeft.

Abstract schilderij

Daar tegenover staan figuratieve schilderijen, dit is kunst die wel iets concreets voorstelt. Hierbij kun je denken aan dieren, bloemen, mensen, boeddha's of een skyline. De stijlen van figuratieve schilderijen kunnen erg uiteenlopend zijn. Zo kan er gebruik worden gemaakt van onrealistische kleuren waardoor het schilderij een pop art uitstraling krijgt.

Schilderij woonkamer

Laat het schilderij aansluiten bij je interieur

Zowel figuratieve als abstracte schilderijen passen bij allerlei verschillende interieur stijlen. Van modern tot landelijk, voor iedere smaak en stijl is er wel iets moois te vinden. Een goede manier om kunst te integreren in je interieur is door een overlappend kleurenpalet te gebruiken. Laat de kleuren uit het schilderij terugkomen in je interieur door accessoires in dezelfde kleuren te gebruiken.

Heb je een stijl gevonden die je aanspreekt? Dan is het belangrijk om te bepalen waar het schilderij komt te hangen en hoe groot het moet zijn. Komt het op een grote lege wand te hangen? Ga dan ook voor een groot schilderij, bijvoorbeeld van een mooi landschap of juist abstracte kunst. Heb je een kleinere wand waar ook al andere dingen voor hangen of staan? Ga dan voor een kleiner stuk om te zorgen dat het niet te druk en vol wordt.

Abstract schilderij

Voor iedere smaak een schilderij bij Kunstvoorjou.nl

Bij Kunstvoorjou.nl hebben ze schilderijen in alle soorten en maten. Wat dacht je van een prachtig abstract drieluik? Of een schilderij van Marilyn Monroe of Audrey Hepburn in pop art stijl? In de webshop vind je eindeloos veel mooie werken die bij allerlei verschillende smaken en stijlen passen. Zit er nou toch niks voor je tussen? Dan kunnen ze ook een foto voor je na schilderen of een bestaand schilderij aanpassen. Bijvoorbeeld als je wil dat de kleuren in het schilderij passen bij de kussentjes die je al op de bank hebt. Of wanneer je liever een groter of kleiner formaat wil.

Drieluik schilderij

Kunstvoorjou.nl verkoopt uitsluitend unieke en met de hand geschilderde schilderijen van hoge kwaliteit. De schilderijen worden op een stevig houten frame gespannen en de zijkanten worden altijd mee geschilderd, hierdoor hoeft er geen lijst omheen. Op de website vind je een overzicht van de kunstenaars met wie ze samenwerken. Moeite met het voorstellen van hoe een schilderij in jouw woonkamer zal staan? De webshop heeft een handige functie waarin je een foto van je eigen woonkamer kan uploaden, zodat je kan zien hoe het schilderij er in jouw interieur uit gaat zien.

Woonkamer inspiratie

De afbeeldingen gebruikt in het artikel zijn allemaal schilderijen die je kunt vinden in de webshop van Kunstvoorjou.nl.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten