Woonkamer inspiratie: raambekleding
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie

Woonkamer inspiratie: raambekleding

Kun jij wel wat woonkamer inspiratie op het gebied van raambekleding gebruiken? Wij wel! Raambekleding is een essentieel onderdeel bij het inrichten van je woonkamer. Het beïnvloedt je inrichting en neemt een flinke hap uit het budget. Toch denken we er pas in een laat stadium aan. Wat is belangrijk bij het zoeken naar de juiste raambekleding? Buiten de uitstraling is de functie van belang. Gebruik je raambekleding puur als verduistering of wil je er bijvoorbeeld het geluid in je woonkamer mee bepalen? Wij bespreken in dit artikel met onze woonkamer inspiratie de keuzes die er zijn.

Ga jij voor gordijnen?

Bij raambekleding denken de meeste mensen als eerste aan gordijnen. Gordijnen zijn in vele varianten te verkrijgen. Rolgordijnen en vouwgordijnen komen we meestal tegen in keukens. Voor de woonkamer kiest men vaker voor paneelgordijnen of hangende gordijnen. Wat past het beste in jouw woonkamer? Afhankelijk van smaak zoek je doorschijnende of verduisterende stof uit. Natuurlijk past deze stof perfect bij jouw inrichting. Het geluid in je woonkamer verandert zodra je gordijnen ophangt. Hangen ze in plooien dan worden klanken gedempt. Het holle geluid van een lege kamer wordt vervangen door een volle sound. Er bestaan zelfs geluidsisolerende gordijnen! Lekker rustig toch?

Woonkamer inspiratie Raambekleding

Wat doen jaloezieën voor je interieur?

Jaloezieën zijn een prima match voor moderne woonstijlen. In mooie natuurlijke materialen als bamboe en hout geven ze een chique look aan je interieur. In een industrieel interieur komt aluminium goed tot zijn recht. Tegenwoordig kun je de lamellen tot wel 6,5 cm breed bestellen. Dat ziet er geweldig uit! Opties als kleur en band geven deze eigentijdse raambekleding een persoonlijk tintje. Het verduisteren is bij dit alternatief goed te regelen. Heb jij bij het opdoen van woonkamer inspiratie weleens aan jaloezieën gedacht? Wij vonden schitterende voorbeelden op Pinterest.

Woonkamer inspiratie voor het gebruik van shutters

Bij het zoeken naar woonkamer inspiratie voor raambekleding kun je shutters niet vergeten. Shutters zijn een stijlvolle en tijdloze keuze. Moderne shutters vind je in hout of kunststof. Je kunt ze dus ook in de keuken plaatsen! Bovendien zijn ze geschikt voor ronde en driehoekige ramen. We kwamen shutters met prachtige houtsnijwerken tegen. De verduistering daarvan is jammer genoeg niet instelbaar. Eén ding is zeker: kies je voor shutters dan geef je je woonkamer een elegante make-over. De mate van lichtinval is net als bij jaloezieën handig in te stellen. Op geluid hebben shutters en luxaflex minder invloed dan gordijnen. Wat is voor jou het belangrijkste bij de keuze voor raambekleding?

Raambekleding woonkamer Shutters woonkamer

Pas je woonkamer inspiratie toe!

Heb jij door onze woonkamer inspiratie een keuze gemaakt voor raambekleding? Of is er raambekleding waarover jij heel enthousiast bent en die wij gemist hebben? Laat het ons weten! In een volgend artikel kunnen we jouw idee misschien meenemen.

Dit artikel is geschreven door gastblogger Wendy. De bronnen van de afbeeldingen vind je op ons Pinterest bord over raambekleding!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten