Woonkamer inspiratie: ontdek welke stijl bij jou past!

Ben jij op zoek naar woonkamer inspiratie maar weet je niet welke woonstijl bij jou past? Je hebt ontzettend veel soorten woonstijlen. Denk aan industrieel, romantisch, bohemian, Scandinavisch of toch weer klassiek. Kies en combineer de woonstijlen en kom tot jouw ideale interieur. Lees verder voor de leukste woonkamer inspiratie en ontdek welke stijl bij jou past!

Bohemian: laat je helemaal gaan!

Kleuren: kruidige kleuren, azuurblauw, donkergroen en okergeel

De bohemian woonstijl is geheel geïnspireerd op India. Dit zie je terug aan de gedurfde kleuren en het materiaalgebruik. In deze woonstijl wordt veel gebruik gemaakt van hout, borduursels, aardewerk en stoffen uit India en Marokko.

Het leuke aan de bohemian woonstijl is dat niet alles op elkaar afgestemd hoeft te zijn. Laat je gedachten gaan en combineer alles wat jij leuk vindt! Wil je een Perzisch kleed op de vloer met een azuurblauwe bank erboven? Dat kan gerust!

Ben je geen fan van deze woonstijl? Dat kan natuurlijk. Maar kijk er toch eens naar, want je kunt er heel veel woonkamer inspiratie uit opdoen!

woonkamer inspiratie

De Scandinavische woonstijl

Kleuren: wit, grijs, groen en pastel

Op zoek naar woonkamer inspiratie? Wie weet is de Scandinavische woonstijl echt iets voor jou! Bij deze woonstijl is de het lichtinval erg belangrijk, hoe meer daglicht hoe beter. Om het licht zo optimaal mogelijk te benutten wordt er veel gebruik gemaakt van lichte kleuren. Deze weerkaatsen het licht.

De Scandinavische woonstijl straalt veel rust uit door haar zachte kleurenpalet in combinatie met natuurlijke materialen. Vooral hout is onmisbaar in deze woonstijl. Kies voor houten balken tegen het plafond en zet een houten salontafel neer naast de bank. Wil je meer Scandinavische woonkamer inspiratie? Lees dan alles over Scandinavisch wonen!

woonkamer inspiratie

Industrieel: stoer, robuust en vintage

Kleuren: bruin, donkerblauw, groen, grijs en felle accenten

Houd jij van stoer, robuust en vintage? Dan is een industriële interieur echt iets voor jou! In deze stijl worden de stoerste materialen met elkaar gecombineerd. Denk aan een leren bank, een metalen lamp, een stalen kast en een houten salontafel. Decoreer deze meubels met kussens, dekentjes en planten. Ben je op zoek naar industriële woonkamer inspiratie? Loop eens de kringloopwinkel binnen! Hier vind je talloze leuke objecten voor in jouw industriële woonkamer.

Woonkamer inspiratie

De moderne woonstijl

Kleuren: wit, zwart, grijs en beige

Op zoek naar moderne woonkamer inspiratie? Houd jij van strakke meubels en egale kleuren? Dan is de moderne woonstijl echt iets voor jou. De woonkamer is één geheel door het gebruik van alle basiskleuren. Deze eenheid in de ruimte is dan ook erg belangrijk. Stem de muur en de vloer op elkaar af in dezelfde kleur. Dit geeft een heel ruimtelijk gevoel.

De klassieke woonstijl: chique, charmant en stijlvol

Kleuren: grijs, bruin, zwart en beige

Een klassieke inrichting is heel fijn, charmant en stijlvol. De sierlijke vormen van de meubels in combinatie met de mooie materialen zorgen voor een hele verfijnde uitstraling. Denk aan stoffen zoals fluweel, suéde en linnen, maar ook materialen zoals hout en marmer.

Zie jij het al voor je? Chique fauteuils met een Perzisch kleed, onder een kroonluchter, lekker voor de openhaard?

Woonkamer inspiratie voor een romantisch interieur

Kleuren: pastel en wit

Deze woonstijl wordt gekenmerkt door haar zachte kleuren en materialen. Alle kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd. Ga voor wit als basiskleur en vul dit aan met zachtroze, groen of blauw. Kies één tint die de overhand neemt. Ga je bijvoorbeeld voor zachtroze? Combineer dit dan met houten elementen, dat staat heel mooi.

Een lekkere grote bank vol kussens en kleedjes op een mooi vloerkleed. Dit is de uitstraling van een romantische woonkamer. Krijg jij ook al zin om je lekker terug te trekken op de bank?

Om jezelf af te sluiten van de buitenwereld kun je gebruik maken van raamdecoratie. Je kunt kiezen voor gordijnen, of kijk bijvoorbeeld eens voor plisségordijnen. Hiermee kun je zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen wil hebben en welk gedeelte van het raam je wil afsluiten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Plissegordijnen van Doehetbudget.nl.

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Bekijk ook eens de artikelen: Kom tot rust in jouw landelijke badkamer en Scandinavische keuken: een aanvulling voor iedere woning!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten