Woonkamer inspiratie: donkere kleuren in de woonkamer
Woontrends Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Woonkamer inspiratie: donkere kleuren in de woonkamer

In dit artikel geven wij je woonkamer inspiratie voor donkere kleuren in de woonkamer. Veel mensen zijn bang om een donkere kleur groots te gebruiken, terwijl die kleuren juist een stijlvolle en warme uitstraling geven aan je interieur. Ook laat je met donkere kleuren je woonkamer er op een makkelijke manier luxe en chic uitzien met de juiste accessoires.

Donkere muren in de woonkamer zijn sfeervol!

Op Pinterest vind je erg veel woonkamer inspiratie, dus ook voor kleuren. Donkere kleuren worden steeds populairder. Zo ook bordeaux rood, smaragdgroen, donkerblauw, donkergrijs en zwart. Bordeaux rood is bijvoorbeeld erg mooi voor een warme uitstraling. Deze kleur is in de avond met kaarslicht of een leuke lamp perfect voor een romantische sfeer in de woonkamer.

Ondanks dat smaragdgroen een donkerdere kleur is, oogt het lekker fris aan de muur. Dit komt doordat het groen doet denken aan de natuur. Vind je het té veel om je alle muren in je woonkamer smaragdgroen te verven? Combineer het dan met witte muren of een andere lichte kleur. Hetzelfde geldt voor bordeaux rood, donkergrijs en zwart.

Donkerblauw muren in de woonkamer passen goed bij een vloer met witte accenten. Met een mooie verlichting tegen een donkerblauwe muur creëer je een mysterieuze en toch warme sfeer in de woonkamer.

Als laatst krijgen we ook steeds meer woonkamer inspiratie uit donkergrijs en zwart. Deze kleuren komen steeds vaker terug in meerdere ruimtes zoals de slaapkamer, keuken en ook in de woonkamer. De ideale kleuren voor een knusse en warme uitstraling en erg mooi in combinatie met andere kleuren zoals wit en hout!

donkere kamer

Donkere meubels

Wanneer je niet meteen een hele donkere kamer wilt, zijn donkere meubels een goed alternatief. Dit is niet meteen zo heftig als een hele muur in de kleur, maar zorgt toch voor dezelfde warme, intieme sfeer.

Denk bijvoorbeeld aan een zwarte salontafel of leuke loungebanken. Ben je meer fan van de klassieke look? Ga dan bijvoorbeeld voor fluwelen bordeaux rode, donkerblauwe of smaragdgroene eettafelstoelen of banken. Of zelfs een leuke poef in een donkere kleur.

Inspiratie voor matchende woonkamer accessoires

Benieuwd waarmee je donkere kleuren mooi combineert? Goud komt steeds meer voor en is in combinatie met donkere kleuren perfect voor een chic, glamour interieur. Bijvoorbeeld een zwarte of smaragdgroene muur met gouden of messing fotolijstjes, kunstwerken of hip bijzettafeltje.

Daarnaast zijn donkere kleuren goed te combineren met planten. Denk maar aan een zwarte of donkergrijze muur met hippe, houten planken of metalen schappen en daarop leuke planten. Of een smaragdgroene muur met mooie varens ervoor.

Meer woonkamer inspiratie opdoen?

Wil jij nog meer woonkamer inspiratie opdoen? Lees dan ook de artikelen 3 inspirerende woonkamer ideeën voor deze winter en Woonkamer inspiratie voor een Scandinavisch interieur.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten