Woonkamer inrichten: inzoomen op 3 unieke woonstijlen
Woonkamer inspiratie Wooninspiratie Woonideeën

Woonkamer inrichten: inzoomen op 3 unieke woonstijlen

Ga je binnenkort jouw woonkamer (opnieuw) inrichten? En ben je opzoek naar inspiratie? Het inrichten van een woonkamer start bij het kiezen van een woonstijl. Vind je een moderne stijl mooi of ga je juist voor een landelijke inrichting? In deze blog zoomen we in op 3 unieke woonstijlen. Zo weet je na het lezen precies wat voor soort woonstijl bij jou past.

1. Een landelijke woonkamer

Wanneer je kiest voor een landelijke woonstijl dan ben je gegarandeerd van warmte en gezelligheid. Voor het inrichten van de woonkamer is een landelijke stijl erg geschikt. In deze ruimte ontspan je, kijk je tv en ontvang je vrienden en familie. Hierdoor sluit het ontspannende en hartelijke karakter van de landelijke stijl naadloos op aan op de functie van de woonkamer.

landelijke inrichting

Een landelijke woonkamer wordt gekenmerkt door een knus, natuurlijk en ambachtelijk gevoel. De gehele inrichting heeft als doel om een vertrouwde basis te creëren. Een landelijke woonkamer inrichten start vaak met het kiezen van natuurlijke materialen. Zo mag bijvoorbeeld een houten vloer niet ontbreken. Vervolgens is het meubilair vaak groot en prominent aanwezig, zoals een loungebank met kussens om lekker in weg te zakken, of een relaxte oorfauteuil. Ook een openhaard ontbreekt meestal niet in een landelijke woonkamer. Met zachte kleuren maak je het landelijk gevoel compleet. Ga voor warme kleuren van donkerbruin tot taupe of voor gebroken wit en nude tinten.

Vind je het leuk om meer te lezen over het inrichten van een landelijke woonkamer? Bekijk dan onze blog: landelijke woonkamer inrichting & woonkamer inspiratie.

2. Jouw woonkamer Scandinavisch inrichten?

Misschien ben je helemaal verliefd op de Scandinavische woonstijl? Een Scandinavische woonkamer heeft een lichte en open uitstraling. Deze pure sfeer past erg goed bij het Scandinavische klimaat. Bovendien is deze Noordelijke stijl stijlvol en tijdloos.

scandinavische meubels

Een woonkamer inrichten op basis van de Scandinavische stijl begint met de kleurstellingen. Dit is eigenlijk altijd wit. Deze kleur is niet alleen fris en strak, maar ook ideaal te combineren met de rest van de inrichting. Soms vind je in Scandinavische inrichtingen ook grijstinten, pasteltinten en zwarte accenten.

De materialen in een Scandinavische woonkamer zijn natuurlijk. Hout is erg populair en is eigenlijk altijd verwerkt in de vloer en in het meubilair. Van eiken, dennen tot essen verschillende houtsoorten en afwerkingen komen voor. Daarnaast vind je in een Noordelijke woonkamer vaak warme stoffen zoals lokaal wol, vilt of vachten.

decoratie scandinavische slaapkamer

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor een Scandinavisch interieur? Lees dan onze blog: woonkamer inspiratie voor een Scandinavisch interieur.

3. De moderne woonkamer?

De meest populaire woonkamer stijl op dit moment is de moderne woonstijl. Een woonkamer inrichten op basis van deze trendy stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en een tijdloos karakter. Ook de functionaliteit en technische uitvoering zijn belangrijk binnen de moderne woonstijl.

Minimalistisch en elegantie zijn ook veel genoemde termen om een moderne woonkamer te beschrijven. In de woonkamer is dit zichtbaar in de kleurstelling, het meubilair en de materialen. Wit is de basiskleur voor veel moderne woonkamer inrichtingen. De kleur vergroot de ruimte en zorgt voor extra licht. Ook het meubilair is strak. Dit is te zien in de tafels, stoelen, bankstellen, tv-meubelen en kasten.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor een kleine moderne woonkamer? Lees dan onze blog: moderne woonkamer: 4x kleine woonkamer inspiratie.

Heb je jouw woonstijl gekozen?

Een woonkamer inrichten is leuk, maar niet altijd eenvoudig. Welke keuzes ga je maken? Er zijn wellicht meerdere stijlen die je aanspreken. In deze blog hopen we je verder geholpen te hebben met jouw keuze!

Heb je jouw woonkamer stijl gekozen en ben je klaar voor de inrichting? Bekijk dan eens de website van Goossenswonen.be. Hier vind je de leukste woonproducten en accessoires, zodat je van jouw idee een werkelijkheid kunt maken.

Meer woonkamer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer woonkamer inspiratie? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: Slaapkamer inspiratie: luxe hotel slaapkamer, 6 tips voor een luxe badkamer, Slaapkamer inspiratie: de trends van 2019, 5x kledingkast ideeën: kies de mooiste kast voor jouw slaapkamer! en Voortuin ideeën: 4x de leukste tuin inspiratie.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten