Je woning zomerklaar maken doe je zo!
Wonen Wooninspiratie Woonideeën

Je woning zomerklaar maken doe je zo!

Het jaar begint zoals vele jaren helaas met weinig zonuren. Om in de zomer wel vol te kunnen genieten van ieder uur zon, is het verstandig om in de wintermaanden je woning alvast voor te bereiden op de zomer. Door je woning in de winter al zomerklaar te maken, heb je hier in de zomer zelf geen omkijken meer naar. Op deze manier kun je iedere zonnestraal meepakken op de manier dat jij dat wilt! In deze blog geven we je twee tips om je woning zomerklaar te maken. Als je deze tips doorvoert voor het begin van de zomer, dan kun je in de zomer optimaal genieten van jouw woning!

Tuinhuis

Tuinhuis bouwen

Een tuinhuis is een soort tweede woning die bij het huis hoort maar in de tuin wordt geplaatst. Een tuinhuis zorgt ervoor dat je je volledig in de buitenlucht kunt wanen maar alsnog beschut zit. Het bouwen van een tuinhuis is een arbeidsintensief proces en kan tot wel enkele maanden duren. Het is dan ook aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het bouwen van het tuinhuis, ook omdat hier meer zaken bij komen kijken dan je zult denken! Zo dien je een keuze te maken over de ondergrond van het tuinhuis, maar ook over bijvoorbeeld de dakbedekking.

Voor de ondergrond van het tuinhuis kun je bijvoorbeeld composiet vlonderplanken kopen en voor de dakbedekking voor een EPDM dakbedekking! Bedenk voordat je begint met de bouw van het tuinhuis welke benodigdheden je nodig hebt. Het in huis halen van de composiet vlonderplanken dient geprioriteerd te worden. Je zult eerst de basis van het tuinhuis moeten bouwen alvorens je aan de rest kunt beginnen!

Zomers interieur zomerse tuin

Zonwering installeren

Veel mensen houden van de zon. DIt komt omdat de zon warmte met zich meebrengt en de mens warme temperaturen over het algemeen als meer aangenaam ervaart. De zon is echter niet altijd waar je op zit te wachten! De zon kan een verblindende en verbrandende werking hebben en hierdoor als storend worden ervaren. Het is daarom aan te raden om in en rond je woning zonwerende elementen te installeren. Je doet dit binnenshuis door bijvoorbeeld gordijnen of rolluiken voor de ramen te plaatsen. Buitenshuis kun je dit doen door zonneschermen of parasols te installeren!

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Neem dan eens een kijkje tussen de artikelen: 5 tips om jouw tuin er luxe uit te laten zien, 5x Voordelen van een overkapping in de tuin en Woonideeën voor de lente: vrolijk & inspirerend

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten