Welke interieur kleuren kies je voor je woning?
Interieur Wonen Woontrends

Welke interieur kleuren kies je voor je woning?

Kleur is één van de belangrijkste aspecten bij de inrichting van een huis en bepalen voor een groot deel de uitstraling van een interieur. Kleuren zijn immers het eerste wat we zien in een huis. Goed gekozen interieur kleuren kunnen voor veel sfeer zorgen en laten een ruimte beter tot zijn recht komen. Er bestaan duizenden kleuren, maar hoe kies je nou de juiste kleur voor jouw interieur?

Kies interieur kleuren op gevoel

Het is lastig om de juiste kleur voor een interieur te kiezen. Veel mensen gaan al snel voor wit, omdat dit de meest veilige kleur is. Maar waarom zou je niet gaan voor de kleuren die jou het beste gevoel geven? Het is wetenschappelijk bewezen dat kleuren van invloed zijn op je stemming. Ga daarom altijd voor kleuren die jou een goed gevoel geven en ga af op je intuïtie.

De trends in het najaar van 2013

Bij het kiezen van interieur kleuren, kun je inspiratie opdoen uit de trends van dit moment. De trends van het najaar van 2013 worden gedomineerd door zachte en warme kleuren. Veel voorkomende kleuren zijn gebroken wit, warme zandkleuren, petroleumblauw en pastel kleuren. Deze kleuren kunnen op veel manieren gecombineerd worden en passen in zowel moderne als klassieke interieur stijlen. Daarnaast is het gebruik van authentieke materialen zoals donkere houtsoorten, fluweel en suède een belangrijke trend in het najaar van 2013. Daarbij komen vooral kleuren als mosterdgeel, muntgroen, paarsblauw en beigetinten naar voren.

[caption id="attachment_300" align="alignnone" width="300"]Geen donkere en koele, maar zachte en warme kleuren in een interieur Geen donkere en koele, maar zachte en warme kleuren in een interieur[/caption]

Zoek je wat meer uitdaging in jouw interieur? Naast de zachte en warme kleuren, bieden de trends van dit seizoen genoeg mogelijkheden voor een kleurrijk interieur. Kleuren worden deze winter volop gecombineerd en er zijn veel uiteenlopende patronen om uit te kiezen.

[caption id="attachment_301" align="alignnone" width="300"]Combineer verschillende kleuren en patronen met elkaar, dit zorgt voor een uitdagend interieur Combineer verschillende kleuren en patronen met elkaar, dit zorgt voor een uitdagend interieur[/caption]

Felle kleuren

Houd je van felle kleuren? Dit najaar wordt veel gebruik gemaakt van zachte kleuren in combinatie met één heftig kleuraccent. De kleuraccenten die gebruikt worden, zijn vooral neon kleuren en deze kleuren laten een interieur net even wat meer tot leven komen. Een tip: gebruik geen opvallende (muurverf) kleuren in veel gebruikte ruimtes, maar kies voor rustige kleuren, zoals wit, grijs of pastelkleuren.

[caption id="attachment_303" align="alignnone" width="211"]Combineer zachte kleuren met neon kleuren, die zorgen voor een kleurrijk interieur Combineer zachte kleuren met neon kleuren, die zorgen voor een kleurrijk interieur[/caption]

Gebruik accessoires met felle kleuren

Ben je niet bezig met een nieuwe inrichting of herstyling van je huis? No worries, met het afwisselen van diverse accessoires kun je een interieur al een compleet andere look geven. Gebruik bijvoorbeeld kussens met een print. Of koop eens een dekbedovertrek in een neon kleur. Hierdoor kun je gemakkelijk variëren met kleuren en hang je niet jaren aan hetzelfde kleurenpalet vast. Voor je het weet, beschikt jouw interieur over een compleet andere look!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten