Waar je op moet letten bij de aanschaf van een zitbank
Interieur Meubels Wonen Woonkamer inspiratie

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een zitbank

Heb je net een nieuw huis gekocht en is nu het nieuw te kopen interieur aan de beurt? Of ben je ‘gewoon’ toe aan een nieuwe inrichting omdat je de oude beu bent? Eén van de belangrijkste keuzes zal dan de keuze voor het bankstel zijn. Om je een beetje op weg te helpen zetten we hier een aantal aspecten uiteen waar je op moet letten bij de aankoop van zo’n bank!

Het zitcomfort

Kies je voor een harde bank of juiste een zachte? Of ga je voor iets er tussenin? Dat is een belangrijke vraag, want een zitbank hoort natuurlijk lekker te zitten.

In een bank met zachte kussens zak je helemaal weg. Je kunt er meer op liggen dan op zitten. Een harde bank is meer een zitbank en is beter wanneer je bijvoorbeeld rugklachten hebt. Ook het opstaan en gaan zitten is gemakkelijker. De hardheid van de bank wordt bepaald door het type vulling wat in de kussens zit en de hoeveelheid van die vulling. Zo heb je koudschuim (duurder), maar ook polyethervlokken (goedkoper).

Bij de meeste winkels kun je de bank even testen. Tegenwoordig zijn er echter ook internetwinkels waar je niet die mogelijkheid hebt, maar waar de bankstellen mede hierom wel weer veel goedkoper zijn.

Prijs van de bank

De prijs van de bank zal voor de meeste mensen nog het belangrijkste zijn. Veel mensen denken dat hoe meer je betaalt, hoe beter de bank is die je krijgt. Soms is dit zo, maar lang niet altijd. Ook bij meubels heb je zoiets als betalen voor het merk, net zo als je dat hebt bij auto’s of bij kleren. En net zoals bij auto’s de duurste types eigenlijk nooit de beste koop zijn, is dat ook bij meubels het geval. Zo heb je goedkope hoekbanken van prima kwaliteit, terwijl je dure chaise longues heb van lage kwaliteit.

De stofkeuze

De tweede belangrijke beslissing is de stof. Echt leer is traditioneel het meest luxe, maar dan moet je dat wil mooi vinden. Het is bovendien duurder en heeft toch ook nadelen. Zo verkleurt het sneller en is het kras gevoelig.

Hier en daar kom je nog wel banken tegen die een katoen stoffering hebben. Dat is stijlvol en meestal wat prijziger. Houd er wel rekening mee dat het minder makkelijk schoon te houden is.

De meesten banken hebben tegenwoordig echter een synthetische stoffering. Deze zijn namelijk het minst slijtage gevoelig en zijn daarnaast makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het niet zo duur, waardoor je toch een goede kwaliteit bank voor een normale prijs kunt kopen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten