De vuurtafel: een nieuwe sfeer tuintrend voor 2019
Tuinideeën Woonideeën

De vuurtafel: een nieuwe sfeer tuintrend voor 2019

De wintertijd is een tijd dat veel mensen minder genieten van hun tuin. In huis is het namelijk veel behaaglijker en waarom zou je in de tuin kou lijden als je ook binnen kunt zitten. Een vuurtafel is een eenvoudige oplossing om langer buiten te kunnen zitten en daarbij een gezellige sfeer in je tuin te creëren.

Het plaatsen van een vuurtafel in je tuin is een steeds populairdere tuintrend. Met een vuurtafel is het meteen comfortabeler op je terras, en kun je urenlang in je eentje of samen met gasten in je tuin genieten zonder het koud te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat een vuurtafel mobiel genoeg is om deze te kunnen verplaatsen zodat je het in het beste plekje van je tuin kunt zetten.

Happy cocooning

Daarnaast is een vuurtafel een stijlvolle toevoeging aan je tuin. Een vuurtafel gaat op in de rest van het meubilair door er een loungebank of een ander zitje omheen te plaatsen. Kleurrijke kussens en een warm dekentje maken het plaatje helemaal compleet. De meest vuurtafels hebben een brede rand waar je al je hapjes en je drankjes op kunt zetten. Zo creëer je met een vuurtafel flink wat warmte, gezelligheid en vooral een gevoel van saamhorigheid. Zo kun je met elkaar urenlang genieten onder de sterrenhemel!

Je kunt kiezen voor een vuurtafel op gas, maar ook voor een vuurtafel op hout. De keuze die je maakt is geheel naar jouw voorkeur en wat in jouw tuin het beste past. Voor sommigen gaat niets boven het knisperen van een houtvuurtje, terwijl anderen liever geen last hebben van rook en vonken die rondvliegen en hun vuurtafel het liefst onder een overkapping plaatsen.

Happy Cocooning: het Nederlandse designmerk

Het Brabantse Happy Cocooning biedt een ruim assortiment aan prachtige vuurtafels, die stuk voor stuk een trendy en een tijdloos karakter hebben. De producten van Happy Cocooning worden in heel Europa verkocht, van Noorwegen tot Portugal en van Roemenië tot Ierland.

Het uiterlijk van de Cocoon Tables lijkt op beton, toch zijn ze gemaakt van een oersterke en weerbestendige composiet. Zo zijn deze Cocooning vuurtafels bestand tegen de enorme hitte van het vuur, maar ook tegen een strenge wintervorst. Composiet is lichter van gewicht en daardoor makkelijker verplaatsbaar. De kwaliteit van de haard is daarmee hoog, dit geeft je gegarandeerd jarenlang plezier.

Happy Cocooning table

De Cocoon tafel brandt op gas, dat is veilig en sfeervol. Je creëert de gezelligheid van een kampvuur, maar je hebt niet de overlast van een houtvuur. Je kunt genieten van licht en warmte, maar dan zonder vonken of rook. Zo kun je een Cocooning vuurtafel op gas ook onder een overkapping zetten.

Happy Cocooning heeft een ruim assortiment en de cocoon vuurtafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Zo kun je kiezen voor een ronde of een ovale tafel, maar ook rechthoekig of vierkant. Ze zijn er in het zwart, antraciet, bruin, wit, taupe en in een natuurlijke teak houtkleur. Daarnaast zijn er verschillende maten en modellen; er zijn kleine tafelmodellen, maar ook zijn er cocooning vuurtafels die te gebruiken zijn als dining tables en als statafels. Dus of je nu een speelse, trendy, klassieke, moderne of landelijke tuin hebt, een grote tuin of een klein balkonnetje, er is altijd wel een Cocoon tafel die in jouw tuin past.

Houten vuurtafels met een inbouwbrander

Heb je al een prachtige tafel in je tuin staan en wil je toch de sfeer van een Cocoon vuurtafel? Dan kun je ervoor kiezen om een losse inbouwbrander in te bouwen. Dit is eenvoudig te realiseren. Je eigen tuintafel wordt dankzij een inbouwbrander met gashaard veranderd in een vuurtafel. Zo hoef je niet een aparte vuurtafel aan te schaffen, maar kun je met een vuurtafel inbouwbrander toch genieten van de sfeer die een vuurtafel met zich meebrengt.

De inbouwbranders werken op gas. De brander wordt mooi gecamoufleerd door houtblokken of lavastenen. Zo lijkt het net een echt vlammenspel, maar je hebt geen last van rook of vonken. Happy Cocooning heeft niet alleen losse inbouwbranders op gas in het assortiment, ook zijn er inbouwkoelers verkrijgbaar waarin wijn, champagne of frisdrank gekoeld kan worden. Zo kun je van je tafel een 3-in-1 tafel maken waarmee je een gezellig vuurtje kunt stoken op een koude winteravond. Op een warme zomerdag kun je genieten van een heerlijk koel drankje. En als je alle ruimte van een tafel nodig hebt, kun je deze omtoveren tot een gewone tuintafel met de bijgeleverde deksel.

Inbouwbrander los

Een vuurtafel zelf maken, hoe doe je dat?

Zelf een vuurtafel maken is niet moeilijk; je moet echter wel even weten hoe het moet. Wij geven je meer info om zelf je vuurtafel te maken.

Schaf allereerst de benodigde materialen aan. Kies het hout wat je wilt voor de vuurtafel en schaf het aan in een bouwmarkt. Schuurpapier, schroeven en ander bevestigingsmateriaal, gereedschap; leg het allemaal klaar voordat je gaat beginnen. Maar dan ben je er nog niet. Een inbouwbrander is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Kies de brander die aan jouw wensen voldoet en schaf ook een gasfles aan.

Vuurtafel zelf maken

Dan kun je aan de slag

  • Zaag het hout in het gewenste formaat en schuur het hout zodat het mooi glad is.

  • Bevestig vervolgens de planken aan elkaar tot een tafel.

  • Denk eraan om een deurtje te maken zodat je eenvoudig de gasfles kunt vervangen.

  • Zaag in de bovenkant van de tafel een gat waarin je de inbouwbrander kunt plaatsen. Doe dit wel zorgvuldig, als je het gat een paar millimeter te groot zaagt, kun je opnieuw beginnen.

  • Zet de tafel in een beits, beits is vochtwerend en zo kun je er nog langer plezier van hebben. Eventueel kun je de tafel ook in een kleur naar keuze verven.

  • Plaats de brander in het gat en sluit de gasfles aan. Nu kun je genieten van de heerlijke warmte en trots zijn op deze zelfgemaakte vuurtafel.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten