Verhuizers opgelet: veelgemaakte verhuisfouten!
Klussen

Verhuizers opgelet: veelgemaakte verhuisfouten!

Veel mensen die zich focussen op een nieuw interieur, doen dat naar aanleiding van een verhuizing. Immers, wanneer je een nieuwe woning betrekt, moet je van nul af aan het huis inrichten. Wat tips en informatie hierover, zoals hier op woonblog, is dan prettig.

Zo’n verhuizing kan een zware dobber zijn. Zeker wanneer er haast bij geboden is en wanneer er veel moet worden verhuisd. En dat staat nog los van al het andere geregel: van financiële zaken (hypotheek), tot praktische zaken (adressen overzetten), bij een verhuizing komt (heel) veel kijken en het is dan belangrijk dat je je goed voorbereidt en dus op tijd begint.

In dit artikeltje beperken we ons tot de feitelijke verhuizing, dus het echte inpak- en sjouwwerk en het vervoer. Dit kun je natuurlijk door een verhuisbedrijf laten doen, maar je kunt het ook zelf doen. Dat scheelt geld. Maar dan moet je wel op veel zaken letten. Voor de mensen die ervoor gekozen hebben om zelf in de weer te gaan is dit artikeltje, want hieronder staan drie veelgemaakte verhuisfouten!

Te weinig hulp inschakelen

Zelf verhuizen is intensief en zwaar. Niet alleen moet je veel en lang sjouwen (uithoudingsvermogen), maar er moeten natuurlijk ook zware objecten worden gesjouwd. Iedereen weet dit en toch verkijkt een deel van de zelfverhuizers zich hierop. Je zus of je vader van 65 is niet de perfecte verhuispartner. Het is vervelend als je daar achter komt wanneer je die bank van 90 kg de trap op moet krijgen. Je doet er dus verstandig aan een paar jonge mannen mee te nemen!

Een te klein busje huren

Als je zelf gaat verhuizen, moet je een bestelbus huren. Je zal niet de eerste zijn die een te klein busje huurt, omdat je net even die paar tientjes wilt besparen. Nou, die besparing weegt niet op tegen het gedoe dat je jezelf op je hals haalt. Wat te denken van tafels en banken die je niet blijkt te kunnen vervoeren? En daarnaast: een kleiner busje betekent ook vaker op en neer rijden. Dat kost weer meer brandstof en, vooral, meer tijd.

Dus: een verhuizing is al duur genoeg, die paar tientjes is het probleem niet. Huur gewoon een grote bestelbus!

Geen parkeerplaats reserveren

Deze tip is voor mensen die wonen in een drukke (binnen)stad. Hier heb je vaak niet zo maar parkeerruimte voor je huis. Als je net terugkomt van het busverhuurbedrijf en je komt er dan achter dat je enkel de bus op 100 meter van je huis kunt parkeren, is dat niet handig! Wat zeg ik, dat maakt het verhuizen haast onmogelijk. Realiseer je je dat je dan voor elke doos je draagt 200 meter extra moet lopen..

Dus: zorg ervoor dat er een parkeerplek voor je huis vrij is. Parkeer bijvoorbeeld je eigen auto op die plek, die je dan kunt weghalen. Of zet de avond van te voren wat pionnen neer. Misschien niet heel netjes, maar de buren zullen het begrijpen wanneer je met het bestelbusje voor komt rijden.

Dit is een gastblog geschreven door Anne van wonen-blog.nl.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten