De ultieme badkamertrends van 2022: van minimalistisch naar natuurlijk
Woontrends Badkamer ideeën

De ultieme badkamertrends van 2022: van minimalistisch naar natuurlijk

Badkamers hebben al een tijd hun praktische imago verloren en worden nu gezien als een oase van rust in huis. We stoppen steeds meer budget en moeite in het opknappen van ‘het eerste kamertje van de dag’. Wie in 2022 zijn badkamer verbouwd, wil natuurlijk weten wat nu de grote sanitair trends zijn om mee te nemen in het nieuwe design. Dit zijn ze dan op een rijtje!

Serene wellness

Met een goed uitgeruste badkamer kun je je ideale wellness dagje gewoon in huis houden. In 2022 draait je hele badkamer om rust. Het moet een plek zijn waar je je na een drukke werkweek helemaal terug kunt trekken en weer kunt opladen. Een lekker ligbad, geurende kaarsen en sfeervol licht zijn dan onmisbaar. Leg een natuurlijk houten plankje op de badrand om tijdens het relaxen een boek te kunnen lezen en een kopje thee bij je te zetten. Heb je geen plek voor een bad? Installeer dan een regendouche. Door het vallende water kun je je zo in een regenwoud wanen als je even je ogen dicht doet. Vergeet dan vooral ook niet om een takje eucalyptus in de douchecabine op te hangen. Deze gaat geuren zodra het warme water de bladeren raakt.

Natuurlijke tinten zijn het nieuwe wit

De badkamer van 2022 is niet meer wit van vloer tot plafond. In tegendeel, we kiezen juist voor aardse tinten zoals beige, bruin, terracotta en groen. Deze natuurlijke tinten combineren perfect met materialen als hout en natuurlijk steen. Samen brengt dit een hele relaxte, rustige sfeer. Laat deze tinten dan ook terugkomen in je accessoires. Verruil je spierwitte handdoeken door zandkleurige of zet wat groene plantjes neer in plaats van fel gekleurde kaarsen.

Duurzame materialen met een luxe uitstraling

We raken langzaam steeds meer van het chroom en zwart af in de badkamer. Deze harde ‘kleuren’ maken plaats voor nikkel, goud of koper. Combineer deze metalen met natuursteen zoals cement of marmer of hout voor een ultiem luxe gevoel. Verwerk deze natuurlijke materialen in je douchewand, kasten en wastafel en houd het verder rustig in de badkamer. Je wilt alles behalve een overvolle ruimte.

Daarnaast gaan we massaal voor duurzaam. Waterbesparende douchekoppen, slimme gadgets en lampen met bewegingssensoren zorgen ervoor dat de badkamer een stuk minder verbruikt. Let je dan tijdens het inkopen ook nog eens op de duurzaamheid van je materialen, zoals duurzaam hout, dan is het plaatje helemaal rond. Als je een zwak hebt voor slimme snufjes in je badkamer, kun je kiezen voor een slimme badkamerspiegel.

Zie jij jouw nieuwe badkamer ook al helemaal voor je? Dan ben je klaar om te starten met je verbouwing. Succes en geniet van je future-proof badkamer!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten