Tuinonderhoud in de herfst in plaats van de lente
Tuinideeën

Tuinonderhoud in de herfst in plaats van de lente

Het is weer voorjaar en veel mensen zien dit als het perfecte moment om te gaan tuinieren. We zijn steeds meer op zoek naar gemak, dus tuinieren doen we alleen als het lekker weer is. Want waarom ga je tuinieren in de vrieskou of regen als dit ook een andere keer kan? Lees in dit artikel waarom je beter kunt wachten tot het najaar voor het onderhouden van je tuin.

Beplanting

De herfst is de beste tijd voor de tuinaanleg van je nieuwe tuin, omdat je tuinplanten dan beter aanslaan. Ook is de grond is nog warm, waardoor je deze makkelijker omspit. Je planten zijn daarnaast volgroeid in de herfst, waardoor je precies ziet waar genoeg planten staan en waar nog planten ontbreken. Verder zijn planten vaak goedkoper in de herfst, omdat veel tuincentra dan aan uitverkoop doen. De herfst is dus een optimaal seizoen om voor je tuin onderhouden.

Bomen planten

Wil je graag een of meerdere bomen in je tuin planten? Ook dan is de herfst het meest geschikte seizoen om dit te doen. Bomen plant je het best wanneer ze in rust zijn, dus niet bloeien. Dit is van november tot maart.

Tuin ideeën

Composthoop

Compost verbetert de kwaliteit van je bodem en is daarom ook heel handig voor in de tuin. De herfst is het beste moment om te beginnen met een composthoop, omdat er dan veel bladeren vallen en je dus meer tuinafval hebt. Maar liefst een derde van je afval tover je om in krachtvoer voor je tuin. Composteren is helemaal niet moeilijk. Je verwerkt je tuin- en keukenafval in compostbakken, waardoor je geen nare geuren krijgt in je tuin. Zorg ervoor dat je compostbakken beschut staan, maar niet luchtdicht. Hierdoor blijft het vocht en de warmte in de compost.

Opruimen van tuin

Als de zomer afgelopen is, is het tijd om de tuinmeubels, kussens en parasol schoon te maken en naar binnen te brengen. Je tuin is dan ook helemaal opgeruimd en leeg. Dit is dan ook het perfecte moment om een nieuwe tuin aan te leggen. Door je tuin te vernieuwen in de herfst hoef je niet opnieuw je tuin leeg te halen en op te ruimen en bespaar je een hoop tijd en moeite.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten