Tijd voor een nieuwe CV-ketel?
Wonen Duurzaam Energie

Tijd voor een nieuwe CV-ketel?

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarom het verstandig is om een nieuwe CV-ketel aan te schaffen. Sta je regelmatig onder een lauwe douche, of merk je dat de jaarlijkse energiekosten langzamerhand de pan uit rijzen? Dan kan het een goede overweging zijn om te kijken naar een nieuwe CV-ketel.

Ook niet onbelangrijk: de veiligheid van jou en je gezin. Door slijtage kunnen er op den duur problemen ontstaan met de rookgasafvoer en kan koolmonoxide vrijkomen. CV-ketels hebben een gemiddelde levensduur van 15 jaar. Dit kan natuurlijk ook korter zijn, als de ketel niet regelmatig onderhouden is tijdens de gebruiksjaren.

Veilig en duurzaam

Een nieuwe generatie CV-ketel aanschaffen is een verstandige zet, die u al snel profijt op zal leveren. De moderne ketels zijn vele malen efficiënter en zuiniger, waardoor u binnen een aantal jaar uw investering terugverdiend heeft. Bovendien geniet u al direct van de lagere maandelijkse kosten! De duurzaamheid van deze CV-ketels is zo niet alleen goed voor het milieu: ook voor uw portemonnee is het gunstig!

Door op tijd je oude CV-ketel te vervangen zorg je ervoor dat je kunt blijven genieten van een veilige en aangenaam verwarmde woonomgeving.

De comfortwaarde: de CW-klasse

Wilt u een nieuwe CV-ketel aan gaan schaffen, dan is het verstandig om te kijken naar de CW-klasse. Deze comfortwaarde geeft een indicatie van de prestaties van de CV-ketel. Wil je vlot veel warm water kunnen gebruiken, dan kunt u het beste kiezen voor een hogere CW-waarde. Ook als je graag tegelijk gebruik maakt van warm water is een hogere waarde aan te raden: je kunt dan lekker douchen terwijl een ander zich over de afwas ontfermt.

Moderne CV-ketels beginnen vanaf CW-klasse 3, hoge gebruikers kiezen het beste voor een ketel uit de CW5 of CW6 klasse.

Ben je op zoek naar een nieuwe duurzame CV-ketel voor een schappelijke prijs? Bekijk dan eens het uitgebreide aanbod CV-ketels van CVkoopjes.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten