Stoere boomstamtafels: tafels uit één stuk
Interieur Meubels Woontrends Wooninspiratie

Stoere boomstamtafels: tafels uit één stuk

Een trend van de laatste jaren is de boomstamtafel: een tafel van massief hout waarvan het blad in zijn geheel uit één boomstam of meerdere afzonderlijke bladen is gemaakt. Eerder werd er in interieurs al veel gewerkt met houtelementen met een natuurlijke uitstraling. Denk aan bijzettafels van massieve boomstammen, schalen van grillig hout en lampenkappen. Nu mag ook een groot meubelstuk zoals een tafel letterlijk uit één stuk zijn.

Boomstamtafels passen goed in andere hedendaagse woontrends als duurzaam consumeren en een natuurlijke, minimalistische inrichting. Mede dankzij hun tijdloze uitstraling vormen boomstamtafels een rustpunt voor langere periodes temidden van een voortdurend veranderend interieur.

Iedere boomstamtafel is uniek

Een belangrijk onderscheid met andere tafels van massief hout is dat het lijnenspel van de stam in een boomstamtafel in zijn geheel doorloopt. Een boomstamtafel is daardoor uniek: geen één exemplaar vertoont hetzelfde lijnenspel. De boom is nog duidelijk herkenbaar. Een boomstamtafel kan strak worden afgewerkt, maar kan ook met natuurlijke hoeken en rondingen worden uitgevoerd.

Doordat er boomstamtafels in allerlei houtsoorten, maten en uitvoeringen bestaan, zijn ze in vrijwel ieder interieur toe te passen. Of je nu van stoer of elegant houdt, de keuze voor de houtsoort, afwerking en het onderstel maakt het mogelijk om precies die tafel te realiseren die je wilt. Het unieke karakter van de boom brengt sfeer, warmte en rust in een woning of een kantoor.

boomstamtafel met stalen frameboomstamtafel op maat

Houten tafel met stalen frame

Een houten tafel met stalen frame zorgt voor een spannend contrast en past daardoor bij uitstek goed in een industrieel of designinterieur. Een sierlijke of meer klassieke uitvoering van het stalen frame is ook toe te passen in een meer landelijk of klassiek georiënteerd interieur. Bovendien is er met een houten tafel met stalen frame in hoge mate te variëren met uiterlijk en uitstraling. Een houten tafel met stalen frame vangt eventueel ‘werken’ van het hout ook op.

Een tafel op maat laten maken

Een boomstamtafel kun je op maat laten maken door een meubelmakerij. Een harde houtsoort heeft als voordeel dat eventuele beschadigingen minder makkelijk optreden. Wil je juist een doorleefde, ruige tafel? Dan kan er gekozen worden voor boomstamtafels met een blad voorzien van grillige lijnen en knoesten. Boomstamtafels kunnen worden gerealiseerd met Europese houtsoorten zoals bijvoorbeeld noten, eiken of essen maar ook uit Amerikaans of tropisch hardhout.

Bij een boomstamtafel op maat wordt er rekening gehouden met je specifieke wensen op het gebied van uiterlijk, afmetingen en onderhoud van het blad. Een bekwame meubelmaker kan je ook informeren over het onderhoud van je boomstamtafel.

Boomstamtafels zijn smaakmakers in ieder interieur en de mogelijkheden zijn vrijwel onuitputtelijk.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten