Een stijlvolle seniorenwoning: 4 praktische tips
Interieur Wonen Inrichting Woonideeën

Een stijlvolle seniorenwoning: 4 praktische tips

Als je jong bent is het inrichten van een huis relatief eenvoudig. Je bent zelf nog mobiel dus alles is mogelijk. In de jonge jaren verkiezen we uitstraling veelal boven het gebruikersgemak. Stijl gaat voor functie. Als je ouder wordt lijken deze rollen te worden omgedraaid. Maar bij de groei in aanpassingen denken we al snel dat we eindigen in een huis vol met een beugels en armsteunen. Of kan dat toch anders? Oh ja zeker! Met wat moderne aanpassingen kun je ook op latere leeftijd nog veilig en stijlvol wonen!

Tip 1: De keuken: een ruimte van eten en samenzijn

De keuken is een gezellige en functionele ruimte in het huis. De keuken kan al een stuk stijlvoller worden als alle apparatuur is ingebouwd. Dit maakt de keuken strak. Bedenk hierbij dat je koelkast, vriezer en oven niet te laag geplaatst mogen worden. Want bukken of dieper door de knieën gaan kan op een latere leeftijd een stuk lastiger worden.

Plaats deze apparaten daarom op ooghoogte, dit zorgt voor een stukje veiligheid! Niet alleen voor jezelf maar ook voor de kleinkinderen, doordat de apparaten hoger zijn geplaatst kunnen zij er niet bij. Een win, win situatie dus!

Geef lelijke obstakels een mooi plekje

Een keukentrapje in de keuken zal op een gegeven moment toch echt in zicht komen. Als je ouder wordt krimp je toch een beetje. Een keukentrapje is dan erg handig! Maar zo’n trapje is al snel een minder mooi object in de keuken.

Er zijn ook design keukens waar je in een eenvoudig de keukentrap kan opbergen. Neem een voorbeeld aan het trappetje van Poggenpohl. Deze trap is verwerkt in een lade waarmee het dezelfde uitstraling heeft als de keuken. Een mooie stijlvolle oplossing!

Tip Top Trapliften

Tip 2: De badkamer, natte ruimtes zijn al snel gevaarlijk

De badkamer is een van de kamers die de meeste aanpassingen nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan armsteunen of een stoeltje voor in de douche. Vermijd daarnaast ook op- of afstapjes in de douche, dit kan gevaarlijk zijn.

Zorg voor genoeg ruimte in de badkamer waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt om je af te drogen of om te kleden. Probeer alles in de badkamer zoveel mogelijk gelijkvloers in te richten. Dit oogt ook nog eens super modern! Een verhoogde toiletpot samen met moderne armsteunen geeft de badkamer straks een hele eigentijdse look!

Tip Top Trapliften

Tip 3: de verdiepingen in huis

Sommige seniorenwoningen zijn gelijkvloers en kennen geen verdiepingen. Maar wanneer er wel verdiepingen zijn, is het belangrijk dat je veilig naar boven kunt. Een traplift is dan een goede keuze. Dat zo’n traplift niet direct hoeft te lijken op rekwisiet uit de jaren 80 bewijst Tiptop-trapliften met haar collectie. Bekijk deze trapliften maar eens.

Sommige hebben zelfs een klaprail, hiermee kun je de stoel opklappen wat de doorgang op de trap zelf makkelijker maakt. De stoeltjes zijn in veel kleuren verkrijgbaar en zijn hierdoor dus te matchen met ieder interieur. Zo vind je er altijd een die bij jou past.

Tip 4: de woon & slaapkamer inrichten

Kies bij het inrichten van de woon- en slaapkamer voor veel lichte kleuren, dit oogt heel ruimtelijk. Houdt er daarnaast rekening mee dat je de bedden en kasten niet te laag neerzet.

Zorg ook voor voldoende licht. Gebruik vijf tot tien lichtbronnen per ruimte, zo creëer je het mooiste licht. Geen zin om alle lichtschakelaars met de hand te bedienen? Met de nieuwe domotica technieken kun je het licht automatiseren. Dit kun je aansturen door middel van een app. Je maakt van je huis dan een Smart Home. Hipper oud worden kan bijna niet!

Meer woonideeën

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Bekijk eens het artikel: Zó maak je van je huis een Smart Home! of Ontdek alles over Scandinavisch wonen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten