Wat voor soort vakantiehuis past bij jou?
Wonen Seizoenen Wooninspiratie Woonideeën

Wat voor soort vakantiehuis past bij jou?

Op zoek naar een gezellig vakantiehuis voor de volgende vakantie? Er zijn veel verschillende vakantiehuizen te huur of te koop. Van een gezellig huis in een warm land tot aan een mooi chalet in het wintergebied. Voor ieder seizoen, op iedere locatie zijn er gave vakantiehuizen te vinden.

Tegenwoordig worden er weer veel vakantiehuizen gekocht. De hypotheek rente ligt laag, en zo ook de spaarrente. Vakantiehuizen worden hierdoor veelal als investering gekocht. Houd jij er meer van om van de ene vakantieplek naar de andere te hoppen? Dan is huren veel meer iets voor jou! Lees verder en ontdek wat voor vakantiehuis het best bij jou past!

Bungalows op een vakantiepark: ideaal voor kinderen!

We zien veel bungalows als vakantiehuis. Dit is een woning die geheel gelijkvloers is. Dit betekent dat zowel de slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer zich bevinden op de begane grond. Omdat alles gelijkvloers is, geeft dit een gezellige en intieme sfeer. Dat is toch wat we willen op vakantie?

Bungalows zijn zowel in Nederland als in het buitenland veel te vinden op vakantieparken. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit een hele geschikte optie. Vakantieparken zijn vaak heel veelzijdig en je leert er veel nieuwe mensen en kinderen kennen! Zo vind je vaak wel een zwembad, speeltuin en speelhoek terug op het park. Ideaal voor jouw kinderen om gezellig te spelen!

Wil je een vakantiehuis kopen en overweeg je een bungalow op een vakantiepark? Dit kan veel voordelen hebben. Sommige parken bieden namelijk diensten aan zoals het onderhoud van de woning en tuin of een bemiddeling bij het verhuren van het vakantiehuis.

Vakantiehuis bungalow

Chalets: een populair vakantiehuis voor in de zomer én winter

Een chalet als vakantiehuis is super gezellig voor één of meerdere gezinnen. Chalets zijn houten woningen die zich kenmerken door de zadeldaken en balkonnetjes. De rustieke sfeer, het comfort en de gezellige uitstraling spreekt veel mensen dan ook aan. In de plaatsen waar er veel aan wintersport wordt gedaan zien we de chalets veel terug als vakantiehuis. De witte sneeuw op de houten huisjes ziet er super knus uit!

Tegenwoordig zien we de chalets ook veel terug als zomerse vakantiewoningen. Je ziet ze vaak terug in de bergen, maar ook steeds vaker langs de kust. Hoe gezellig is het om met vrienden, of gewoon met je eigen gezin, een chalet te huren tijdens de vakantie! Overweeg je om een chalet als vakantiehuis te kopen? Kijk dan eens voor maatwerk chalets!

Vakantiehuis chalet

Villa: een bekend vakantiehuis voor veel gezinnen

Heb je een groot gezin en wil je er lekker tussenuit van de zomer? Kijk dan ook zeker eens voor een villa. Vroeger waren villa’s erg duur om te huren of te kopen. Tegenwoordig heb je al heel betaalbare villa’s en met een beetje geluk zelfs met een zwembad!

Het voordeel van een villa is dat deze huizen vaak veel privacy bieden. Voor grote gezinnen is dit vaak fijn, zodat zij geen rekening hoeven te houden met de omwonenden. Daarnaast heb je een eigen keuken en vaak verschillende badkamers tot je beschikking.

Vakantiehuis villa

Een appartement voor in de grote steden

Ben jij helemaal verliefd op een mooie stad, maar zijn de huizen onbetaalbaar? Kijk eens voor een appartement! Vaak zijn er weinig huizen in de kern van grote steden, maar juist heel veel appartementen.

Er zijn veel appartementen te huur als vakantiehuis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Airbnb! Hier bieden veel mensen hun woningen aan tegen schappelijke prijzen.

vakantiehuis

Reis de hele wereld rond!

Houd jij veel meer van reizen, en zit je liever niet op één plek? Dan is een camper of een caravan echt iets voor jou. Zo ben je nooit gebonden aan één plek en heb je alsnog je eigen stulpje. De perfecte oplossing toch?

vakantiehuis

Meer woonideeën?

Ben je op zoek naar meer woonideeën? Bekijk ook eens de artikelen: Vakantietijd: 5 tips om je woning te beveiligen tegen inbraken en Kerst ideeën voor in huis: tover jouw huis om tot een kerstparadijs!

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten