Slaapkamer ideeën: de Scandinavische slaapkamer
Slaapkamer ideeën Wooninspiratie Scandinavisch interieur

Slaapkamer ideeën: de Scandinavische slaapkamer

Je doet hier de beste slaapkamer ideeën voor een Scandinavische slaapkamer op! Met onze tips tover jij je slaapkamer in een mum van tijd om tot een Scandinavisch paradijsje. Kenmerkend voor deze stijl is rust en minimalisme. Kortom: perfect voor de slaapkamer!

Wit, wit en nog eens wit

Misschien heb je het al eens eerder gehoord, maar de basis van een Scandinavisch interieur is wit! Witte muren en misschien zelfs een witte vloer. Probeer de basis van je slaapkamer zo neutraal mogelijk te houden, zo creëer je een rustgevende en Scandinavische uitstraling! Bang dat het te kaal wordt? Voeg dan kleur toe in het beddengoed en de accessoires of ga voor een wand met een heel licht kleurtje. Ga voor een licht houten vloer om wat meer warmte en kleur aan de slaapkamer toe te voegen.

scandinavische slaapkamer

Minimalistische meubels

Bij een Scandinavisch interieur horen minimalistische meubels! Geen enorm bed met hoofdbord, maar juist iets minimaals. Less is more in een Scandinavisch interieur. Ga voor simpele strakke meubels. Simpele nachtkastjes en een onopvallende ladekast of kledingkast.

Sfeer met accessoires en planten

Accessoires en planten mogen niet ontbreken in een Scandinavisch interieur. De perfecte manier om meer sfeer toe te voegen in je slaapkamer. Ga voor verschillende texturen en materialen om een speelse sfeer te creëeren. Denk aan een vloerkleed of dierenvacht op de grond en kies kussens, dekens en beddengoed met verschillende texturen uit. Op deze manier zorg je voor meer warmte in de slaapkamer. Ga voor lichte kleuren om zo dicht mogelijk bij de basis van de Scandinavische stijl te blijven. Het moet allemaal wel praktisch blijven, comfort is belangrijk in de slaapkamer en staat hoog in het vaandel in een Scandinavisch interieur.

Voeg accessoires en lampen toe om het geheel af te maken. Ga voor simpele strakke nachtlampjes of een gave hanglamp. Posters passen daarnaast perfect in een Scandinavische slaapkamer. Natuurlijk mogen een paar planten niet ontbreken. De perfecte manier om meer kleur aan de slaapkamer toe te voegen zonder de rustige en natuurlijke uitstraling uit balans te brengen. Lees ook: 9 leuke planten voor in huis.

decoratie scandinavische slaapkamer

Meer slaapkamer ideeën?

Lees eens verder tussen onze slaapkamer ideeën! Of doe meer inspiratie op voor een Scandinavisch interieur. Neem eens een kijkje tussen onze artikelen: Scandinavische badkamer: kom helemaal tot rust! en Ontdek alles over Scandinavisch wonen.

Meer inspiratie

Wooninspiratie bij Woonblog

Op zoek naar wooninspiratie, woonideeën, tuinideeën en de leukste woonwinkels? Dan ben je op Woonblog op de juiste plaats! Je vindt hier de leukste artikelen vol wooninspiratie voor het inrichten van je huis en tuin. Woonideeën nodig voor een specifieke kamer in je interieur? Of fan van één bepaalde woonstijl? Je vindt het hier allemaal. Kijk rustig eens rond en geniet!

Meest recente berichten